Χριστούγεννα στην Πράγα!

15:51 9/12/2011 - Πηγή: Neolaia

Μιλώντας για Πράγα, σίγουρα έχουμε κάποια πολύ υψηλά στάνταρς στο μυαλό μας. Φτάνοντας όμως στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, αυτό που σας περιμένει ξεπερνά τις προσδοκίες.

Βασικές Πληροφορίες

Η πόλη βρίσκεται χτισμένη πάνω στον ποταμό Μολδάβα. Χωρίζεται σε παλαιά και νέα.Έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Για να σας δώσω να αντιληφθείτε το δέος, είναι σαν να περπατάς, μέσα στο Παρθενώνα, αλλά έτσι είναι όλη η πόλη!

Τα κτίρια σε εντυπωσιάζουν, για τις μπαρόκ και γκόθικ κορυφές τους, ενώ όπου δείτε εκκλησία, θα σταυροκοπηθείτε, για την ομορφιά της. Το εγγυώμαι.

Επίσημη γλώσσα τα Τσέχικα, δεύτερη γλώσσα τα Γερμανικά και τρίτη τα Αγγλικά. Όχι ικανοποιητικού επιπέδου, αλλά βιώσιμα.

Το νόμισμα είναι (δυστυχώς) Czk το οποίο δεν ορκίζομαι πως το προφέρουν, εγώ τσιτσίκι το λέω. Και λίρες και κορόνες και gold να το πείτε, πάλι μέσα είστε. Λέω δυστυχώς, γιατί δεν είναι λίγες φορές, που μπορεί κάποιος να σας εκμεταλλευτεί, επειδή δεν υπολογίσατε σωστά την ισοτιμία. Εγώ προτείνω να βγάλετε για τα πρώτα έξοδα συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο (θα αναγνωρίσετε το κιόσκι από την ουρά που σχηματίζεται) και για τα υπόλοιπα έξοδά σας, ανταλλάξτε σε μαγαζάκια μέσα στην πόλη. Είναι παντού και έχουν καλύτερο ratio.

Η πόλη διαθέτει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μετακίνησης, αν και όλες οι αποστάσεις μπορούν να περπατηθούν. Δεν θα πιστεύετε τις κυλιόμενες σκάλες….

Επίπεδο ακρίβειας

Γενικά η Πράγα δεν είναι ακριβή πόλη, αλλά δεν την λες και φθηνή. Η μπύρα τους είναι το μπαγκ, αφού στα μαγαζιά σερβίρουν το 0,5 λίτρο Pilsner με λιγότερο από 1,5 Ευρώ. Στα εστιατόρια, η μπύρα είναι πιο φθηνή από την κόκα κόλα.. (η οποία είναι πιο φθηνή φυσικά από το νερό).

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι τιμές είναι Αθηναϊκές, με το εισιτήριο της μισάωρης διαδρομής να κοστίζει κοντά 1 ευρώ. Το ταξί, επίσης βιώσιμη λύση αν είστε πλεονέκτες.

Ψυχαγωγία – Φαΐ

Οι ντόπιοι έχουν πολύ απλό τρόπο καθημερινής διασκέδασης. Σε κάθε γειτονιά, υπάρχουν μικρές μπυραρίες – μπαρ που κλείνουν στις 2 το βράδυ, ωστόσο μέχρι τότε, είναι σχεδόν όλες γεμάτες. Ήσυχη μουσική, φθηνά ποτά και χαλαρή ατμόσφαιρα!

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και «πιο κανονικά» μπαρ, με πιο δυνατά ωράρια και μεγαλύτερη ποικιλία σε κοκτέιλς. Το ίδιο χαλαρά βέβαια. Συνιστώ ανεπιφύλακτα (αν αντέχετε την κάπνα) το Al Capone!

Για τους clubber, υπάρχει το υπέρτατο 5οροφο club Karlovy Lazne. Ένα εισιτήριο (κοντά στα 6 €) 5 όροφοι, με 5 διαφορετικού τύπου clubs. Τι άλλο θέλετε;

Επίσης, το να πας στην Πράγα και να μην επισκεφθείς jazz bar, είναι ιεροσυλία. Προτείνω ανεπιφύλακτα το Agharta. Η λογική είναι πως πληρώνεις είσοδο, πίνεις δυο-τρία ποτά, βλέπεις σε έναν απίστευτο μεσαιωνικό γεμάτο πολυδαίδαλες στοές χώρο, live jazz! Συνολικό κόστος, περί τα 20€.

Σε αυτό με τις στο

Keywords
Τυχαία Θέματα