Χριστούγεννα 2011 | Αεράκι ανανέωσης και ομορφιάς στην Αθήνα

Όλοι μας γνωρίζουμε πως πολλά είναι τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που εδώ και καιρό έχουν βάλει «λουκέτο» και βέβαια καλύτερα απʼ όλους μας το ξέρουν οι όσοι εργάζονταν σε αυτά τα μαγαζιά.

Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι πως πολύς κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά σε μια περίοδο που οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες και πως όλα αυτά τα καταστήματα πέρασαν στο έλεος του χρόνου και της κακομεταχείρισης.

Βιτρίνες με γκράφιτι, βρωμιές και κολλημένες αφίσες που δημιουργούν ένα κλίμα θλίψης και μιζέριας…

Όλα

αυτά σκέφτηκαν στο Δήμο Αθηνών και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να αλλάξουν το κλίμα στη Αθήνα με σκοπό τους να ομορφύνουν το κέντρο που μοιάζει πλέον άσχημο και εγκαταλελειμμένο.

Με τη βοήθεια φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών οι βιτρίνες θα γεμίσουν με έργα τέχνης και εκθέματα που θα τοποθετηθούν πίσω από τις βιτρίνες σε μια προσπάθεια να δώσουν αισιοδοξία και να ξαφνιάσουν ευχάριστα τον κόσμο που κινείται στο κέντρο και έχει βαρεθεί να έρχεται αντιμέτωπος με την ασχήμια και τη μιζέρια που επικρατεί.

Σε 25 καταστήματα, λοιπόν, θα τοποθετηθούν έργα τέχνης και συγκεκριμένα στους δρόμους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος.
Το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει στις 17 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και 7 Ιανουαρίου και οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως η όλη κίνηση θα φέρει έναν καινούριο αέρα στο «ταλαιπωρημένο» κέντρο και θα δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις ανανεωτικές αλλαγές του Δήμου Αθηνών σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά περιμένουμε κιόλας πιο εποικοδομητικές αλλαγές όπως για παράδειγμα τη πραγματική λειτουργία αυτών των καταστημάτων…

Συντάκτρια | Δήμητρα Σκλαβούνη

Keywords
Τυχαία Θέματα