Χωρίς την ελληνική τριήρη οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου

11:47 21/4/2012 - Πηγή: Neolaia

Ναυάγησε τελικά η ιδέα της ύπαρξης ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία θα μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Τάμεση στο Ολυμπιακό Στάδιο, δημιουργώντας πολλές αντιδράσεις.

Η ελληνική τριήρης θα είχε συμβολική

σημασία, μιας και η «Ολυμπιάς» αποτελούσε ακριβές αντίγραφο της τριήρους που συμμετείχε στη μάχη της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., ενώ ήταν η ίδια που μετέφερε και την Ολυμπιακή Φλόγα το 2004. Όπως ανακοίνωσε όμως αιφνιδίως η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, λόγοι ασφαλείας δεν τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν το σχέδιο. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται πως το πλοίο θα προσέλκυε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων κοντά στον Τάμεση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πηδήξουν στο νερό για να…θαυμάσουν το αρχαίο πλοίο!!! Προφανώς και η δικαιολογία αντιμετωπίστηκε με μεγάλη καχυποψία, με την ελληνική πλευρά να μένει στα κρύα του λουτρού. Είχε ήδη προγραμματιστεί εκδήλωση στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τον επόμενο μήνα, ενώ θα ήταν και η μοναδική ελληνική συμβολή, λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

Το κορυφαίο είναι πως είχαν ήδη διατεθεί 150.000 ευρώ από την International Advantage Corporation, γιατί υπήρχε η «γενική αίσθηση» πως θα βρεθεί η τριήρης στην τελετή έναρξης. Γενική αίσθηση!!

Keywords
Τυχαία Θέματα