Χ.Α. vs Παπούλιας

22:44 2/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια κατά του φασισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Χ.Α. κάνει λόγο για «προδότες και ξεπουλημένους πολιτικάντηδες», ενώ οι κύκλοι της Προεδρίας σχολίασαν: «Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι

θέλει».

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνιζε ότι αρνείται να δεχθεί «ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό σαν τον ελληνικό που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό».

Από την άλλη, στην ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην «ευγενή τάξη» των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ’ επίφαση δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «αρνείται οποιαδήποτε «κοινωνική συναναστροφή» με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν: «Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε ότι αρνείται να δεχθεί ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα