Άστεγοι | Αυτοί οι άγνωστοι… Περιστατικά που το αποδεικνύουν

18:22 22/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Μιλώντας για άστεγους, είναι δεδομένο πως μιλάς για ανθρώπους που έχουν τη βοήθεια της κοινωνίας. Μίας κοινωνίας που τους απομόνωσε οικονομικά και ψυχικά και αρνείται να τους παρέχει τα στοιχειώδη.

Τον τελευταίο καιρό όμως, πέφτω συνέχεια πάνω σε περιστατικά, που διαφοροποιούν την εικόνα του αστέγου που έχω στο μυαλό. Αρχικά, η γυναίκα άστεγος, που βρέθηκε νεκρή στο δρόμο, με 25 χιλιάδες ευρώ ραμμένες στο παλτό της. Εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ και ζούσε ως άστεγη;

Στη συνέχεια, το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη,

όπου μετά από δημοτική πρωτοβουλία, προσφερόταν στους αστέγους κατάλυμα και τροφή. Άστεγος τότε, είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να αποδεχόταν την πρόταση, αφού υπήρχε πιθανότητα, να χάσει τη θέση του…

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν το σημερινό θέμα, που κυκλοφόρησε σήμερα, από την αντιδήμαρχο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή άστεγο της περιοχής. Αφού λοιπόν, σύμφωνα πάντα με την αντιδήμαρχο, του έδωσαν φαγητό, έκανε ένα μπάνιο και ντύθηκε ζεστά, του υπέδειξαν τον χώρο όπου θα περνούσε το βράδυ του, μία από τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα. Εκείνος ζήτησε να δει το δωμάτιο. Όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν άλλα 4 κρεβάτια εκτός από το δικό του, αρνήθηκε να μείνει εκεί και ζήτησε ένα…μονόκλινο!

Οι υπεύθυνοι του Δήμου του απάντησαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τότε εκείνος τους ευχαρίστησε κι… έφυγε!

Μύθοι ή πραγματικότητα, το θέμα των αστέγων, δεν το κατατάσσω απλά, ως «ακόμα ένα θέμα όπου η κοινωνία δείχνει το κακό της πρόσωπο». Πρόκειται για ένα εντελώς άλλο θέμα, το οποίο υπόσχομαι εν ευθέτω χρόνο, να προσπαθήσω να το ξετυλίξουμε μαζί.

ΥΓ: Να τονισθεί, πως δεν λέω ότι οι άστεγοι είναι ψυχάκηδες, λέω πως ο τρόπος να τους προσεγγίσουμε, είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που προβάλλεται σήμερα ως κλισέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα