ΑΠΘ Vs Eφημερίδα ΤΑΝΕΑ

20:54 2/10/2012 - Πηγή: Neolaia

Απάντηση εξέδωσε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο αναφερόταν σε υποτιθέμενο επικείμενο έλεγχο του ταμείου του ΑΠΘ.

Στην απάντηση, που υπογράφεται από τον Αντιπρύτανη του πανεπιστήμιο κ. Παντή, αναφέρεται ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγονται ήδη τρεις προκαταρκτικές εισαγγελικές έρευνες που προκλήθηκαν από ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου», κι ότι «ένας

τέταρτος ακόμη διαχειριστικός έλεγχος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος προκύψει στο μέλλον είναι ευπρόσδεκτος», ενώ ξεκαθαρίζεται χωρίς περιστροφές ότι από το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε έχουν ζητηθεί στοιχεία που αναφέρονται στο δημοσίευμά της καθημερινής αθηναϊκής εφημερίδας. Στοιχεία, «για τα οποία οι αρμόδιες Οικονομικές μας Υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα να τα αποστείλουν τόσο στο Υπουργείο όσο και σε οποιοδήποτε δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό τα ζητήσει», όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην απαντητική ανακοίνωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Απάντηση Πρυτανικού Συμβουλίου σε δημοσίευμα εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

ΠΡΟΣ Την εφημερίδα τα ΝΕΑ υπόψη Δ/ντού κ. Χρήστου Μεμή Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ -κ. Νίκο Μάστορα, δημοσιογράφο Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

Αναφερόμενοι στο δημοσίευμά σας της 1ης Οκτωβρίου 2012 με τίτλο ‘’Έρχεται έλεγχος στα ταμεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου’’ θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται ήδη τρεις προκαταρκτικές εισαγγελικές έρευνες που προκλήθηκαν από ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου.

Επομένως ένας τέταρτος ακόμη διαχειριστικός έλεγχος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος προκύψει στο μέλλον είναι ευπρόσδεκτος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας επανερχόμενοι στο σχετικό δημοσίευμα σας γνωρίζουμε τα εξής:

Κατ’ αρχήν σας ενημερώνουμε ότι από το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε μας έχουν ζητηθεί τα στοιχεία που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας για τα οποία οι

αρμόδιες Οικονομικές μας Υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα να τα αποστείλουν τόσο στο Υπουργείο όσο και σε οποιοδήποτε δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό τα ζητήσει. Στο δημοσίευμά σας αναφέρεσθε σε ‘’διαφορετικά ποσά’’. Τα ποσά αυτά αφορούν σε διαφορετικές ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες ανάλογα με το χρόνο κατά τον οποίο ανακοινώθηκαν αφορούν σε διαφορετικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι:

Το ποσό των 3.923.632 ευρώ που αφορά στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις, δεν αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση παρά μόνο στις παρατηρήσεις, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει δεσμεύσεις για αυτές, λόγω έλλειψης πιστώσεων (απαραίτητη προϋπόθεση). Οι υποχρεώσεις αυτές θα είχαν καλυφθεί εάν το Υπουργείο Οικονομικών δεν είχε παρακρατήσει απροειδοποίητα 4.473.982,31 ευρώ, λόγω καταλογισμού για δικαστική δαπάνη η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Το ποσό των 5.853.743,63 ευρώ αφορά σε ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2011 για τις οποίες όμως έχουν γίνει οι αντίστοιχε δεσμεύσεις, σύμφωνα με το ΠΔ 113/2010.

Το ποσό των 4.460.478,3

Keywords
Αναζητήσεις
εφημεριδατανεα
Τυχαία Θέματα