Αλεξιπτωτιστής σώθηκε μέσω… Facebook

14:55 20/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Κι όμως το ίντερνετ όντως έχει τη δύναμη να σώσει ζωές τελικά. Η ιστορία ενός βρετανού αλεξιπτωτιστή πλαγιάς έρχεται να το αποδείξει αυτό.

Το περασμένο Σάββατο ο 33χρονος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ, ενώ αιωρούνταν με το αλεξίπτωτό του πάνω από τις Ελβετικές Αλπεις, έπεσε σε ένα απομακρυσμένο φαράγγι βάθους 45 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων.

Αμέσως ξεκίνησε μια επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του άτυχου Βρετανού αλλά καθώς οι ώρες περνούσαν δίχως αποτέλεσμα, την Κυριακή το

πρωί ο ασφαλιστής/ επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης πληροφόρησε τους φίλους του ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την προσπάθεια εντοπισμού του λόγω έλλειψης χρημάτων.

Την σωτήρια ιδέα έδωσε ένας φίλος του αλεξιπτωτιστή ο οποίος έφτιαξε σελίδα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης στο facebook με τίτλο «Βρείτε τον Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ». Χρειάστηκαν μερικές ώρες για να μαζευτούν πάνω από 17 χιλιάδες ευρώ τα οποία βοήθησαν στην περαιτέρω προσπάθεια της διάσωσης.

Έτσι τελικά, δύο μέρες μετά, ο 33χρονος Βρετανός βρισκόταν σε κοντινό νοσοκομείο με έναν σπασμένο αστράγαλο. Είχε καταφέρει να επιβιώσει τρώγοντας λίγη σοκολάτα που του είχε μείνει μαζί του και πίνοντας νερό από κοντινό ποταμό.

Τώρα θα έχει για πάντα να ευχαριστεί τη δύναμη των social media καθώς ήταν στην κυριολεξία αυτή που του έσωσε τη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα