ΑΕΙ | Διαβάστε όλες τις αλλαγές του Νόμου-Πλαίσιο

12:47 26/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Με βασικό μέλημα την ομαλή εκκίνηση της επόμενης ακαδημαϊκής σεζόν, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή ορισμένες προτάσεις-αλλαγές σχετικά με τον Νόμο-Πλαίσιο.

Οι πρυτάνεις συναντήθηκαν με τον κ. Αρβανιτόπουλο για να συζητήσουν το θέμα και ο υπουργός τους πρότεινε τα εξής:

-Παράταση της θητείας όλων των οργάνων των ΑΕΙ

(προέδρων τμημάτων, κοσμητόρων, πρυτανικών αρχών) ως τον Δεκέμβριο του 2012.

-Διαβίβαση της ευθύνης για την διενέργεια των εκλογών στις πρυτανικές τους αρχές, οι οποίες θα είναι πλέον επιφορτισμένες με την ευθύνη της εκλογής των νέων Συμβουλίων Διοίκησης. Μάλιστα, θα τους δίνεται η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για να αποφύγουν τυχόν επεισόδια και διαμαρτυρίες. Mε αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ για τους επόμενους μήνες.

-Στις Συγκλήτους περνούν πλέον οι ακαδημαϊκές αρμοδιότητες που είχαν τα Συμβούλια Διοίκησης, ενώ στα τελευταία παραμένουν οι υπόλοιπες διοικητικές αρμοδιότητες των ΑΕΙ.

-Ο Κοσμήτορας των Σχολών στα πανεπιστήμια δεν θα διορίζεται αλλά θα εκλέγεται από τα μέλη ΔΕΠ μεταξύ υποψηφίων από λίστα που θα συντάσσεται από τα μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης όταν αυτά εκλεγούν. Ο,τι δηλαδή ισχύει και για την εκλογή πρυτάνεων που θα εκλέγονται από τους διδάσκοντες μεταξύ τριών ατόμων που θα προτείνουν τα Συμβούλια.

-Τα τμήματα των ΑΕΙ διατηρούν όλες τις αρμοδιότητές τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά διοικητικά θα ανήκουν στις Σχολές των ΑΕΙ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ζητήσει αύξηση των ωρών διδασκαλίας τόσο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ΤΕΙ όσο και στα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα