WikiLeaks | Έλληνας δημοσιογράφος στην υπηρεσία της CIA

17:15 5/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Νέα αποκάλυψη του WikiLeaks κάνει λόγο για Έλληνα δημοσιογράφο, ο οποίος συνεργάζεται με παράρτημα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος φέρεται να είχε πάρε δώσε με το αμερικανικό think tank Stratfor (άμεσα συνδεδεμένο με τη CIA) μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες του 2011, την περίοδο δηλαδή που ο Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η

υπηρεσία του έδωσε εντολή να παρέχει 24ωρη ενημέρωση σε σχέση με οτιδήποτε συνέβαινε στα κυβερνητικά κλιμάκια. Εκείνος, όπως φαίνεται μετέφερε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», παρατίθενται αποσπάσματα από τις συνδιαλέξεις του πληροφοριοδότη με τους Αμερικανούς.

Ο δημοσιογράφος-πηγή αναφέρεται στον Παπανδρέου με το κωδικό όνομα «Papa-D» και τον Παπακωνσταντίνου με το «Papa-C». Αναλύει το πώς οι προσπάθειες για τη σύνταξη ενιαίας κυβέρνησης ναυαγούν και καταλήγει λέγοντας:

«Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης… Ριψοκίνδυνη υπόθεση… Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα. ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν».

Ο πληροφοριοδότης κρατά παράλληλα τους Αμερικανούς πλήρως ενημερωμένους για την εξέλιξη και την πορεία του κινήματος των Αγανακτισμένων και δίνει και προσωπικά σχόλια για την κατάσταση της χώρας όπως:

«Έχε στον νου σου την ευρύτερη εικόνα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάποιοι διεθνείς επενδυτές (τα hedge funds και, σύμφωνα με φήμες, ο Πόλσον) στοιχηματίζουν σε ένα ελληνικό ατύχημα και στην επιμόλυνση που θα ακολουθήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα