The Silly Wizards pub : Αγγλική πινελιά στην Αγία Παρασκευή

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα μαγαζί που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «στέκι» μας. Μία καφετέρια ή ένα μπαρ, που και κάθε μέρα να πηγαίνουμε και να είμαστε ένα βήμα απ’ το να μας απονείμουν τη χρυσή πλακέτα για τον πελάτη του μήνα, απλώς δεν μας πειράζει! Για μένα, αυτό το μέρος είναι το Silly Wizards στην Αγία Παρασκευή.

Το 2008 λοιπόν, άνοιξε αυτή η pub, η οποία αν και λίγο πιο μακριά από την πλατεία Αγίας Παρασκευής, γρήγορα απέκτησε το φανατικό της κοινό. Το Silly Wizards

θυμίζει περισσότερο μία πιο χαρούμενη version των pub του Λονδίνου παρά μία παραδοσιακή Irish pub όπως άλλες που έχουμε στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή την ερωτεύτηκα! Κάδρα στους τοίχους και μικροπραγματάκια που παραπέμπουν σε Αγγλία, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στα καθίσματα του εξωτερικού χώρου (που έχουν κάτι απ’ τη MacLaren’s του How I Met Your Mother!), αμέσως σε βάζουν στο κλίμα.

Αυτό που λατρεύω όμως είναι η κόκκινη πόρτα-τηλεφωνικός θάλαμος που οδηγεί στον εσωτερικό χώρο. Εκεί θα βρούμε ακόμη περισσότερους πίνακες, περίεργα πράγματα να κρέμονται συνήθως από το ταβάνι και διάφορα άλλα posters και διακοσμητικά, κυρίως εμπνευσμένα από την αγγλική νοοτροπία. Σε κάποιες από τις γωνίες της pub μπορούμε να δούμε και πινακίδες με οδούς του Λονδίνου.

Η ατμόσφαιρα είναι πάντα πολύ φιλική και χαλαρή, με τους σερβιτόρους έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν στο να διαλέξεις από μπύρα (που έχει μεγάλη ποικιλία) μέχρι πιάτο φαγητού. Ειδικά στο θέμα του φαγητού, υπάρχουν πολλές επιλογές με τεράστιες μερίδες που συνήθως δυσκολεύεται κάποιος να φάει μόνος του! Το σνίτσελ, τα Mexican nachos με κιμά και η ποικιλία “Chicky Chicky” είναι ανάμεσα στα must! Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε και το “happy hour” των 5-9 για πιο φτηνά γεύματα και μπύρες!

Η μουσική που ακούγεται είναι συνήθως alternative rock, ενώ συχνά διοργανώνονται και live ή διάφορα άλλα event που πολλές φορές ακολουθούν αγγλικές γιορτές και παραδόσεις όπως η St Patrick’s Day ή η Arthur’s Day που τίμησε την επέτειο της μπύρας Guinness. Τέλος, η πρώτη Κυριακή του μήνα είναι πάντα αφιερωμένη στο karaoke!

Εάν λοιπόν θέλετε να αισθανθείτε για μία μέρα πως βρίσκεστε στο Λονδίνο (ή όπως στην περίπτωσή μου, σχεδόν κάθε μέρα – δε θα σας κρίνουν, οι σερβιτόροι εναλλάσσονται καθημερινά!) το Silly Wizards σας περιμένει.

Αν θες να σχολιάζεις, να μαθαίνεις αλλά και να γράφεις για τα αγαπημένα σου στέκια τότε κάνε «like» στη σελίδας μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα