Superleague (Play off): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Ατρόμητος – ΠΑΟ για μία θέση στο Champions League

14:18 16/5/2012 - Πηγή: Neolaia

«Φουντώνει» η μάχη για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Περιστέρι (17:45) και οι «δικέφαλοι» στις 20.00 παίζουν μεταξύ τους στην Αθήνα. Δείτε αναλυτικά τις αναλύσεις των αγώνων.

Φορτσάτος ο Ατρόμητος, τα παίζει «όλα για όλα» ο ΠΑΟ

Την πρώτη του νίκη στα

πλέι οφ πανηγύρισε ο Ατρόμητος, νικώντας με 1-0 την ΑΕΚ, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση. Έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να φτάσει νωρίτερα στο σκορ, μεταξύ των οποίων και δοκάρι από σουτ του Δημούτσου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εν τέλει δικαιώθηκε στο 75’ με το γκολ του Σκόνδρα. Αυτό ήταν το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη μετά από 9 ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Τιμωρημένοι για σήμερα οι Σκόνδρας, Τόμας και Γκαρσία, που θα λείψουν και από τον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Μπρίτο, ενώ ξεπέρασε το πρόβλημα του και υπολογίζεται κανονικά ο Θανάσης Καραγκούνης.

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πανηγύρισε και ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν ενθουσίασε με την απόδοση του στο 2-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά οι παίκτες του έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι επιτέλους ήθελαν να εκμεταλλευτούν το ισχυρό προβάδισμα των 4 βαθμών που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Κουίνσι, που αποκλείστηκε από την αποστολή, αλλά κανονικά στη διάθεση του Φερέιρα τέθηκε ο Σωτήρης Νίνης. Γνωστές οι απουσίες των Σεϊταρίδη, Σπυρόπολου και Ρούντολφ.

Ντέρμπι «δικεφάλων»

Ηττήθηκε δίκαια από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι η ΑΕΚ, πιάνοντας μέτρια απόδοση και υστερώντας του αντιπάλου της στη συνολική διάρκεια του αγώνα. Λιγόστεψαν αισθητά πλέον οι ελπίδες της για την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και σε κάθε περίπτωση, για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της εξόδου στο Champions League, θέλει μόνο νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

Τιμωρημένος είναι για την αποψινή αναμέτρηση ο Νίκος Καράμπελας και θα λείψει και από τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής. Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν από τον τραυματισμό του Σιαλμάς, ο οποίος θα πάει στο Μόναχο για εξετάσεις και χάνει τους δύο τελευταίους αγώνες. Μέσα στην αποστολή ο Δέλλας, αλλά και ο Κλωναρίδης, παρά τις ενοχλήσεις που νιώθει.

Με «διπλό» γίνεται φαβορί

Βράζουν στον ΠΑΟΚ για τη διαιτησία του Γιάχου και για το πέναλτι μαρς που τους αρνήθηκε ο διαιτητής του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Η απόδοση του πάντως γενικότερα δεν ήταν καλή στον αγώνα, γνώρισε την πρώτη του ήττα, ενώ για πρώτη φορά δεν κατάφερε να βρει και το δρόμο προς τα δίχτυα. Πλέον, έπεσε στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας, στο -1 από τον Παναθηναϊκό και δεν κρατά την τύχη στα χέρια του, έχοντας χάσει και το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ένα και σημαντικό το πρόβλημα για την κρίσιμη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αυτό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Έλληνας επιθετικός έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, από την αρχή των πλέι οφ πάντως, και η συμμετοχή του για απόψε κρίνεται εν αμφ

Keywords
Τυχαία Θέματα