People have the power

01:19 3/10/2012 - Πηγή: Neolaia

People have the power τραγούδησε το 1988 η Patti Smith. Ένα τραγούδι που ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης. People have the power λοιπόν και πρέπει όλοι να το εμπεδώσουμε και να το καταλάβουμε.

Βλέποντας για ακόμα μια φορά τα νέα

μέτρα να πλήττουν κυρίως τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να καταργούν στην πράξη θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και να αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία ασχολείται με… χαμένα USBs και κατεβασμένα παντελόνια (και μάλιστα του προέδρου της Βουλής), μου έρχεται όλο και περισσότερο στο μυαλό η έννοια της συλλογικής ευθύνης και της λαϊκής δύναμης. Συλλογική ευθύνη γιατί ενώ στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται εντυπωσιακές και μαζικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα έχει μείνει στις συντεχνιακές μαζώξεις συγκεκριμένων κομματιών της κοινωνίας, ενώ παράλληλα η πλειοψηφία παραμένει σιωπηλή (ίσως γιατί τελείωσαν τα happenings με τις… κρεμάλες στο Σύνταγμα και δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον να τους τραβήξει). Λαϊκή δύναμη γιατί το πρόσφατο παράδειγμα της Αραβικής Άνοιξης μας δείχνει τις αλλαγές που μπορούν να καταφέρουν οι λαοί, όταν έχουν συνειδητοποιήσει ότι μια κατάσταση δεν είναι πλέον προς το συμφέρον τους.

Κλείνοντας λοιπόν, καμία μεγάλη αλλαγή δεν θα υπήρχε αν οι ίδιοι οι λαοί δεν την είχαν επιθυμήσει και δεν είχαν παλέψει γι’ αυτή. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν απομηχανείς θεοί. Σωτήρες του εαυτού μας είμαστε μόνο εμείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα