Mad Video Music Awards 2012 | 20 Χρόνια Φοίβος!

14:18 23/6/2012 - Πηγή: Neolaia

O πιο επιτυχημένος σύγχρονος Έλληνας στιχουργός και συνθέτης, ο Φοίβος, βραβεύτηκε στα φετινά Mad Video Music Awards ως ο συνθέτης με τις περισσότερες μεταδόσεις στο airplay του Mad από το 1996, που ξεκίνησε το κανάλι, μέχρι σήμερα.

Το βραβείο , Most Played Composer παρουσίασε με έναν ιδιαίτερο τρόπο ο Θέμης Γεωργαντάς, ο οποίος με το σπιρτόζικο «παιχνίδι» του με το κοινό έκανε όλο το Tae Kwon Do να τραγουδάει μεγάλες επιτυχίες

του Φοίβου, από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα, όπως τα  «Όλα Καλά»,  «Στην Αυλή του Παραδείσου», «Τι Ήμουνα Για Σένα» και «Gucci Φόρεμα» μεταξύ άλλων.

Την απονομή έκανε ο Ηλίας Ψινάκης  με την Δέσποινα Βανδή παρουσιάζοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο την μοναδική πορεία του Φοίβου αυτά τα 20 χρόνια. Ο Φοίβος παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και κυρίως το κοινό που τόσα χρόνια έχει αγκαλιάσει τα τραγούδια του.

Ο Ηλίας Ψινάκης μάλιστα έδωσε ένα τιμητικό χρυσό στεφάνι , δώρο από τους Jon Bon Jovi, Richie Sambora και Desmond Child, τους οποίους είχε γνωρίσει ο Φοίβος όταν ηχογραφούσαν το «Όλα Καλά» του Σάκη Ρουβά στο Μαϊάμι.

Στο video  που προβλήθηκε πριν την απονομή, 20 καλλιτέχνες και προσωπικότητες έδωσαν με 3 λέξεις τον χαρακτηρισμό τους για τον Φοίβο. Ανάμεσα τους οι: Βασίλης  Καρράς, Νίκος Χατζηνικολάου, Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Λεβέντης , Γιώργος Μαζωνάκης, Φωκάς Ευαγγελινός, Έλλη Κοκκίνου, Καίτη Γαρμπή, Ναταλία Γερμανού, Θέμης Γεωργαντάς, Θάνος Καλλίρης, Μάκης  Πουνέντης, Άντζελα  Δημήτριου, ,Θάνος Πετρέλης, Νίνο, Μαντώ, Διονύσης Σχοινάς,  Δημήτρης Κοκότας,

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 4.000.000 και με 1 multiplatinum album,1 album έξι φορές πλατινένιο, 2 albums που έγιναν 4 φορές πλατινένια, 13 albums που έγιναν 2 φορές πλατινένια, 21 πλατινένια albums ,και 18 χρυσά LP και cd singles, και θεωρείται – δίκαια – ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική μουσική.

Το βραβείο Most Played Composer είναι το πρώτο βραβείο στην ιστορία των MAD Awards που δίνεται σε δημιουργό,   δεν είναι όμως το πρώτο βραβείο που απονέμεται στον πολυτάλαντο Φοίβο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, κοινό και καλλιτέχνες, όχι μόνο την βράβευση του Φοίβου αλλά και τα 20 χρόνια επιτυχιών και διαχρονικών τραγουδιών που μας έχει χαρίζει, σε μία μεγάλη γιορτή στο ΟΑΚΑ, την Μεγαλύτερη Ελληνική Συναυλία του φετινού Καλοκαιριού. Μια υψηλού επιπέδου οπτικοακουστική παραγωγή στην οποία θα συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά οι  : Δέσποινα Βανδή, Καίτη  Γαρμπή,  Άντζελα  Δημητρίου, Θάνος Καλλίρης, Βασίλης Καρράς, Έλλη  Κοκκίνου, Δημήτρης Κόκοτας, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαντώ, ΝΙΝΟ, Θάνος Πετρέλης, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σχοινάς, Tus, Μιχάλη Τσαουσόπουλο (Special guest DJ) και πολλοί ακόμη, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα