5.000 ευρώ για τους… άνεργους της χρονιάς από την Μπένετον!

18:53 19/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Τον «άνεργο της χρονιάς» θα ανακηρύξει το Ιδρυμα UNHATE της εταιρείας Μπένετον, σε μια νέα αμφιλεγόμενη, επί της ουσίας διαφημιστική καμπάνια του.

Ο ιταλικός όμιλος εγκαινίασε τη νέα εκστρατεία, με τίτλο UNHATE, στο κατάστημά του στο Λονδίνο. Η εταιρεία καλεί 100 εκατ. ανέργους 18 έως 30

ετών να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό με πρωτότυπες ιδέες και project τους σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όπως τρόποι δημιουργίας θέσεων εργασίας. Το έπαθλο για καθέναν από τους 100 «ανέργους της χρονιάς» θα είναι 5.000 ευρώ από το Ιδρυμα UNHATE.

Ο Αλεσάντρο Μπένετον σημείωσε: «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να σκεφτούμε. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι το ΑΕΠ δεν είναι το μοναδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε»! Είπε, ακόμα, ότι εμπνεύστηκε τη νέα εκστρατεία από τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των ανέργων παγκοσμίως και από ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία, την οποία ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Οι κακές γλώσσες μιλούν για εκμετάλλευση του ζητήματος της ανεργίας, που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας.

Πάντως, το κινηματογραφημένο μέρος της καμπάνιας είναι υψηλής αισθητικής, προσομοιάζοντας σε απόσπασμα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας μικρού μήκους ταινίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα