10+4 πράγματα που μου την δίνουν το καλοκαίρι

15:25 9/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Για πάρα πολλούς το καλοκαίρι είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Για μένα όμως είναι μια εποχή που απλά θα ήθελα να… μην υπάρχει, ή καλύτερα να υπάρχει και να διαρκεί κάνα μήνα περίπου (για μην χάσουμε εντελώς και τα καλά του)! Ας δούμε λοιπόν 10+4 πράγματα που για μένα κάνουν το καλοκαίρι ίσως την χειρότερη εποχή του χρόνου!

1) Ζέστη: Την μισώ και εγώ, την μισείς και εσύ, την μισούν πάρα πολλοί! Είναι η μια και μοναδική

ζέστη!  Είναι αυτό το πράγμα που αισθάνεσαι να σε τσουρουφλίζει κάθε φορά που βγαίνεις έξω 3 μήνες το χρόνο. Είναι αυτό το πράγμα που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια με αποτέλεσμα την άλλη μέρα να πας «κομμένος» στη δουλειά ή στη Σχολή και όλοι να νομίζουν ότι κάπου τα μπεκρόπινες μέχρι αργά!

2) Υγρασία: Για να μην παρεξηγηθώ, το μίγμα ζέστης και υγρασίας μαζί. Αυτό που μόλις βγεις έξω από το σπίτι κολλάς ολόκληρος! Αυτό που σε κάνει να συμπάσχεις με τα ψάρια, αισθανόμενος το πώς μπορεί να είναι η ζωή τους στο νερό.

3) Περπάτημα: Το περπάτημα στην Αθήνα το λατρεύω! Όποτε βαριέμαι απλά περπατάω, είναι απίστευτη απόλαυση! Έλα όμως που το καλοκαίρι στα πρώτα 100 μέτρα αρχίζεις να στάζεις και στα υπόλοιπα 500 νομίζεις ότι μόλις έχει βγει από την ντουζιέρα!

4) Σακάκια: Έτυχε πρόσφατα να πάω σε μια συνέντευξη. Ήταν απαραίτητο να έχω… επαγγελματική εμφάνιση ήτοι σακάκι, πουκάμισο με σκληρό γιακά, γραβάτα… Ναι καλά το φανταστήκατε, είναι κόλαση να τα φοράς καλοκαιριάτικα (ειδικά όταν προσπαθείς να μην ιδρώσεις πάρα πολύ γιατί ο εξυπνάκιας recruiter θα σε ρωτήσει: Μα γιατί ιδρώνετε; Μήπως αγχωθήκατε; Στη δουλειά αυτή πρέπει να μάθεις να ζεις με το άγχος)! Μπροστά τους τα μαρτύρια του Ιώβ θεωρούνται παιχνιδάκι! Βέβαια εδώ τίθεται και το προφανές ερώτημα: όλοι αυτοί που τα φοράτε καλοκαιριάτικα πως ζείτε;

5) Κουνούπια: Αλήθεια αυτό το είδος σε τι χρησιμεύει; Τι εξυπηρετεί; Δεν παράγει τίποτα παρά μόνο ρουφάει! Και ας ρουφήξει, δεν πειράζει έχουμε αρκετό αίμα, ας το μοιραστούμε με το βαμπίρ του καλοκαιριού, για ευχαριστώ όμως μας αφήνει αυτή την… υπέροχη αίσθηση φαγούρας! Τιμή και δόξα στα εντομοαπωθητικά, μόνο αυτό έχω να πω για το πιο μισητό πλάσμα του ζωικού βασιλείου!

6) Μελτέμια: Και εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και πίνεις το καφέ σου, να σου το μελτέμι! Αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι σε τσιμεντοποιημένο χώρο την γλυτώνεις με μερικά φύλλα εφημερίδας που έχουν φύγει από το διπλανό τραπέζι, αν όμως είσαι σε χώρο που υπάρχει χώμα, καταταράσσεσαι την Greenpeace και τις οργανώσεις για την διατήρηση των δασών του Αμαζονίου… Ίσως το χειρότερο είδος αέρα από την στιγμή που δεν μπορείς να απολαύσεις την δροσιά του! Ειδικά όταν είσαι σε εσωτερικό χώρο που βράζει από την ζέστη, ενώ παράλληλα δεν μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα διότι ο αέρας θα τα πάρει όλα, νομίζεις ότι ο Θεός σου κάνει πλάκα!

7) Ηχορύπανση: Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή εποχή για να διαπιστώσεις πόσοι κάγκουρες με σπασμένες εξατμίσεις κυκλοφορούν σε αυτή την άμοιρη πόλη! Αλήθεια είναι ιδέα μου ή την βρίσκουν να κάνουν βό

Keywords
Τυχαία Θέματα