Ζητείται Ταγός για το λαό με… προσόντα!!!

Γράφει ο Παλιό αρβύλας …ένας εξ ημών.

…εδώ είμαι πάλι, Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες, συμπατριώτες, Συνέλληνες, γηγενείς κάτοικοι αυτού του Ιερού τόπου...

…Αυτού του τόπου, που ποταμοί αίματος, ιδρώτα και δακρύων των προγόνων μας, πότισαν για να μπορούμε εμείς τα παιδιά τους, οι απόγονοί τους, να ζούμε ελεύθεροι, να μπορούμε να σκεφτόμαστε, να μελετάμε και να ανατρέχουμε στην Ιστορία αυτού του τόπου και να δημιουργούμε προς όφελος όλου του Παγκοσμίου γίγνεσθαι,
με στόχο πάντα τις πανανθρώπινες αξίες, τα ιδεώδη και τα ιδανικά που κρατούν διαχρονικά την πανανθρώπινη Ιστορία εν ισορροπία.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο απανταχού Ελληνισμός έδωσε και συνεχίζει ακόμα να δίνει τα φώτα της προόδου και των ανθρωπίνων ιδανικών απλόχερα χωρίς να.....
περιμένει από πουθενά ευχαριστίες ή επιβραβεύσεις.

Ας ξαναδούμε και ας μελετήσουμε πάλι, τον Αλέξανδρο τον Μέγα σαν ηγέτη, σαν σοφό, σαν ευπατρίδη που όπου και αν πήγε σεβάστηκε την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις ιδιαιτερότητες των λαών, χωρίς ποτέ να θελήσει να ισοπεδώσει των πολιτισμό των λαών αυτών.

Σαν παράδειγμα σας δίνω ότι ο ηγέτης αυτός έμεινε στην ιστορία όλων των λαών που έφτασε. Μέχρι και σήμερα ακόμα τον σέβονται, τον θυμούνται και κάποιοι επιδιώκουν την συνέχεια της ιστορίας μαζί του.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω στο παρόν, λεπτομέρεια Αφγανικού χαρτονομίσματος που περιλαμβάνει Ελληνικές ονομασίες ακόμα και σήμερα.
Νόμισμα του βασιλιά Ευκρατίδη με ελληνική επιγραφή (175 -150 π. Χ.)

Νομίσματα:

Νομίσματα με ινδικές επιγραφές.

Είναι κραταιοτάτων μοναρχών, του Εβουκρατιντάζα, του Στρατάγα, του Μεναντράζα, του Εραμαϊάζα.

Έτσι μας αποδίδει το σοφό βιβλίον, την ινδική γραφή της μιας μεριάς των νομισμάτων.

Μα το βιβλίο μας δείχνει και την άλλην που είναι κιόλας κ' η καλή μεριά με την μορφή του βασιλέως. Κ' εδώ πώς σταματά ευθύς, πώς συγκινείται ο Γραικός ελληνικά διαβάζοντας, Ερμαίος, Ευκρατίδης, Στράτων, Μένανδρος.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

…Θα μου πείτε, βέβαια, γιατί σας τα γράφω όλα αυτά, μα γιατί θεωρώ ότι είναι μεγαλειώδες για ένα τόπο στον οποίο κάποιοι κακόβουλοι ίσως θα θεωρούν ότι οι Έλληνες εκεί υπήρξαν κατακτητές ή καταπατητές. Όμως, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, αλλά ακόμα και σήμερα, 2.200 χρόνια μετά, οι γηγενείς κάτοικοι αυτών των τόπων, χρησιμοποιούν τα ονόματα των βασιλέων και μάλιστα με τις Ελληνικές τους ονομασίες, σαν αναμνήσεις του ενδόξου παρελθόντος του τόπου τους.

Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες, συμπατριώτες, Έλληνες!!! Ο τόπος μας, η Ελλάδα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στους αιώνες ένας τόπος Ιερός, που σέβεται, εκτιμά και εμπνέει τους κατοίκους του με όλες τις πανανθρώπινες αξίες, με όλο το μεγαλείο της Φύσης που κάνει τους Ανθρώπους να διαφέρουν από όλα τα άλλα έμβια όντα του πλανήτη μας.

Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός, ότι όλα τα μεγάλα και σπουδαία φιλοσοφικά ρεύματα της Ανθρωπότητας, από αυτόν τ
Keywords
Τυχαία Θέματα