Υπουργικό συμβούλιο για τις αγριότητες στο κέντρο της Αθήνας

Μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα η κυβέρνηση.

Στις έξι το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο το κυβερνητικό σχέδιο για το ιστορικό κέντρο. Θα προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, Γ. Καμίνη.

Σύσκεψη για το ίδιο θέμα είχε γίνει και στις 2 Μαΐου,
μετά το πέρας της οποίας είχε γνωστοποιηθεί ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την....
αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, την παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια για να εγκατασταθούν στο κέντρο, την αύξηση της αστυνόμευσης, την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, τις αναπλάσεις χώρων και εγκαταλειμμένων κτηρίων και την παροχή οικονομικών κινήτρων σε παράνομους μετανάστες για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Δεν είχε ωστόσο ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των παραπάνω, ενώ από τότε προστέθηκαν νέα δεδομένα, όπως η δολοφονία ενός 44χρονου, πιθανότατα από ληστές, το ρατσιστικό πογκρόμ που ακολούθησε, αλλά και οι βιαιοπραγίες κατά διαδηλωτών από άνδρες των ΜΑΤ και το τυφλό χτύπημα κατά αστυνομικών στόχων στα Εξάρχεια, που έστειλε τρεις πολίτες στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί εντός των επόμενων ημερών -πιθανότατα αύριο- με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο αναμένεται μεταξύ άλλων να εκφράσει την ανησυχία του για την έξαρση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.

enet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα