ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η αλαζονεία, η παραφροσύνη και η φασιστική νοοτροπία του Αδόλφου Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας, αιματοκύλησε κατά την διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, τις χώρες της Ευρώπης και τις εξαθλίωσε οικονομικά για ολόκληρες δεκαετίες. Οι αιμοσταγείς πρόγονοι της κ. Μέρκελ, επέδειξαν εξαιρετική αγριότητα κατά του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής της Ελλάδος από τα φουσάτα του Χίτλερ. Αυτοί οι πρόγονοι, έσφαζαν αβίαστα χωρίς διάκριση γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, ιερείς και ανήμπορους ανθρώπους
που δεν....
τους έβλαπταν, σκότωναν όποιο άμαχο έβρισκαν στο δρόμο τους. Εκτελούσαν εν ψυχρώ μικρούς και μεγάλους, ακόμη και βρέφη. Έβαζαν φωτιά σε ολόκληρα χωριά και ξεκλήριζαν οικογένειες. Δημιούργησαν γενοκτονία κατά της Ελλάδος και του λαού της. Μετά από εξήντα πέντε και πλέον χρόνια, ακόμη οι μνήμες είναι νωπές στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε πολλές άλλες περιοχές της πατρίδος μας, που γνώρισαν την πρωτοφανή θηριωδία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Όμως, αυτό που δεν κατάφερε ο Χίτλερ, δηλαδή την υποδούλωση της Ελλάδος και γενικότερα της Ευρώπης με πολεμικά μέσα, το κατάφεραν οι απόγονοί του εν καιρώ ειρήνης. Αφού ανασυγκρότησαν, με την αμέριστη οικονομική βοήθεια και αρωγή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της υπόλοιπης Ευρώπης, την ισοπεδωμένη χώρα τους, στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, την κατέστησαν μια από τις ισχυρότερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και βεβαίως έγιναν οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της Ευρώπης και οι αφέντες αρχικά της ΕΟΚ και ακολούθως της ΕΕ.

Από την εποχή του Χίτλερ, η Γερμανία γνώριζε μέσω των χαρτογραφήσεων που είχε κάνει η επιστημονική του ομάδα, πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από ορυκτό πλούτο που πιθανόν να μπορούσε να ζήσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης. Έτσι, στον ευρύτερο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υφαρπαγής του ορυκτού πλούτου της, εντάσσεται το σχέδιο της απολύτου οικονομικής διαλύσεώς της μέσω της ολοκληρωτικής εξαθλιώσεως του λαού της, για να μη μπορεί να αντιδράσει.

Συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτό το σχέδιο ήταν όλοι οι διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, μέσω των έργων τους και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, μέσω της σιωπής τους, από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Όλοι τους έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή διαλυτική κατάσταση που βιώνει ο τόπος και ο λαός. Όμως, θεωρώ, πως τις μεγαλύτερες ευθύνες είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που την 1/1/1981 έκανε την Ελλάδα δέκατο «ισότιμο» μέλος της τότε ΕΟΚ, χωρίς να έχει φροντίσει από το 1974, που εξελέγη για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, να την θωρακίσει θεσμικά για να μπορέσει να αντέξει τους κραδασμούς μιας εισόδου στους κόλπους των ισχυρών οικονομικά χωρών της Ευρώπης. Επιπλέον, ισότιμες, ίσως και μεγαλύτερες, ευθύνες έχει ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος «πέτυχε» την 1/1/2001 την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, χωρίς να έχει διεκδικήσει την χαμηλότερη δυνατή ισοτιμία της δραχμής έναντι του ευρώ, όπως επίσης δεν φρ
Keywords
Τυχαία Θέματα