ΥΕΘΑ για ΕΑΣ:λογική "παραλάβαμε καμένη γη" και ιδιωτικοποίηση

"Δεν φταίμε εμείς...οι προηγούμενοι" ,είναι η λογική της ηγεσίας του ΥΕΘΑ, η οποία ξεχνά βέβαια ότι για το ναυάγιο των ΕΑΣ έχουν τεράστιες ευθύνες όχι μόνο οι "γαλάζιες" αλλά και οι "πράσινες" κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Μπεγλίτης και οι συνεργάτες του "όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση των ΕΑΣ, βρέθηκε αντιμέτωπη
με.....
τεράστια οικονομικά προβλήματα. Το έλλειμμα της εταιρείας ανέρχονταν σε 180 εκατ. €, οι ετήσιες ζημιές έτους 2009 ανέρχονταν σε 162 εκατ. € και οι συνολικές υποχρεώσεις προς τράπεζες ανέρχονταν στα 909 εκατ. €. Η έλλειψη ανατεθειμένων συμβάσεων και το ταμειακό έλλειμμα, είχε σαν συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές της προς τρίτους και να έχει αδυναμία καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους με συνακόλουθη συνέπεια επισχέσεις εργασίας του προσωπικού".

Ποια είναι η μοναδική λύση που προτείνουν τώρα. Ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ:

"Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, όπου προβλέπεται η αποκρατικοποίηση της εταιρείας σε ποσοστό 99,8%, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επαναβεβαίωσαν την βούλησή τους για διατήρηση του 33,8% του μετοχικού κεφαλαίου από το κράτος, προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε. Με βάση αυτήν την κατεύθυνση οι εταιρείες συμβούλων συνεχίζουν τις επαφές τους για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή",υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ που έχει πλέον απέναντί του και τους εργαζόμενυς των ΕΑΣ.

http://www.onalert.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα