Βουλευτές ΝΔ: Ο Παπαδήμος να κάνει τον σκληρό στην τρόικα και όχι στο λαό

Οργή και έντονες αντιδράσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και κορυφαίους βουλευτές προκάλεσε η διαρροή ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα.
«Τον σκληρό να τον κάνει ο κ. Παπαδήμος
στους Ευρωπαίους και τους τροϊκανούς και όχι στους πολιτικούς αρχηγούς και στον....
ελληνικό λαό,» έλεγαν γαλάζιοι βουλευτές και υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός πήρε πράσινο φως από τους αρχηγούς να προχωρήσει σε σθεναρή διαπραγμάτευση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο BriefingNews ότι « η πίεση του κ. Παπαδήμου πρέπει να ασκείται προς τα έξω και όχι προς το εσωτερικό της χώρας.» οι έντονες αυτές αντιδράσεις δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και η κατάληξη της σύσκεψης των αρχηγών δεν πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση δεδομένη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε νωρίς το μεσημέρι νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος του ανέφερε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη μία και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου. Ουσιαστική συζήτηση για τα μέτρα δεν έγινε αλλά εκφράστηκε η εκτίμηση ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την συμφωνία στο PSI.

«Έχει σημασία αν η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συζητήσει της θέσεις αυτές και να τις διαπραγματευτεί με σθεναρή στάση και αποφασιστικότητα,» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θέλοντας να καταδείξει ότι ο κ. Σαμαράς έχει βάλει ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης για τον Πρωθυπουργό.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα