Βουλευτές μιλούν στο SPNews

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το SPNews ζήτησε από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο να μας ενημερώσουν για την πρόθεσή τους καθώς και τις σκέψεις τους για το ζήτημα.
Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Αρβανιτίδης, Νάσος Αλευράς, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Άγγελος Κολοκοτρώνης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησαν στο ερώτημα του....
SPNews
«Ποια στάση θα κρατήσετε στην ψηφοφορία; Υπέρ ή κατά και γιατί; »
Δηλώσεις στον Δημήτρη Συρμάτση

Γιάννης Δημαράς, Πρόεδρος Πανελληνίου Άρματος Πολιτών – Ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθήνας
«Θα ψηφίσω φυσικά κατά του πολυνομοσχεδίου.
Ένα μεγάλο ΟΧΙ, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!
Τα «μέτρα λιτότητας» είναι αντισυνταγματικά , παράλογα και αντιλαϊκά. Κτυπιούνται ανελέητα οι πολίτες αυτής της χώρας ως εύκολος και «σίγουρος στόχος» της κυβέρνησης, δεχόμενοι αφόρητες πιέσεις με συνεχείς εκβιασμούς.
Είναι τελείως άδικη η διανομή των «βαρών» στην κοινωνία , ενώ οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Η αποτυχημένη και επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση πρέπει να αποχωρήσει άμεσα και να προκηρύξει εκλογές, πριν εξαθλιώσει πλήρως τους Έλληνες με τις συμφωνίες της.»

Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης - ΠΑΣΟΚ
«Η διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας, σε αυτή τη δραματική συγκυρία που βιώνει σήμερα η χώρα, είναι περιορισμένη όχι μόνο λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και του ελλείμματος αλλά και εξαιτίας των διαρθρωτικών αδυναμιών, των χρόνιων παθογενειών και της στρεβλής νοοτροπίας, ενώ δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από την αδυναμία επίτευξης εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Η Ελλάδα, όμως, δεν έχει χρεοκοπήσει, όπως ανεύθυνα και επιπόλαια ισχυρίζονται ορισμένοι. Δίνει μάχες, που θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, με απώτερο στόχο να φτάσει η χώρα το συντομότερο δυνατό σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η άμεση προτεραιότητα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας ικανότητα, τη στιγμή, μάλιστα, που βρισκόμαστε ενόψει της κρίσιμης απόφασης για τη λήψη της έκτης δόσης. Όλα αυτά αποτελούσαν, άλλωστε, και την προϋπόθεση για τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Οι συμφωνίες, όμως, πρέπει να τηρούνται και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να καταστεί σαφές στους εταίρους μας ότι το τίμημα της διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι η τιμωρία της και ότι πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει ωριμότητα και έχει ήδη κάνει μεγάλες θυσίες.»

Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΝΔ
«Στις πλέον κρίσιμες ώρες που περνάει μεταπολεμικά η χώρα, καλούμαστε για πολλοστή φορά να ψηφίσουμε ένα πολυνομοσχέδιο «σωτηρίας», με τη μορφή του κατεπείγοντος, το οποίο περιέχει και πάλι αρκετές αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Το χειρότερο όμως είναι, ότι είναι ένα νομοσχέδιο Εθνικού διχασμού και εξαθλίωσης της μισθωτής εργασίας.
Θα κα
Keywords
Τυχαία Θέματα