ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Βήμα προς βήμα - ή μάλλον άλμα προς άλμα - προχωρεί ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας.

Τώρα το Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας καλεί να αλλάξουμε τη νομοθεσία μας (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ) επειδή 34 άνθρωποι στα δικαστήρια το 2008 αποκάλυψαν ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για να......
μην ορκιστούν στο Ευαγγέλιο.

Δύο παρατηρήσεις.

1.) Προσέξτε τα ονόματα των ανθρώπων που έκαναν προσφυγή. Δεν πρόκειται για αλλόθρησκους αλλά για γεννίτσαρους της ορθόδοξης πίστης.

2.) Προσέξτε ότι τα Ελληνικά Δικαστήρια επιτρέπουν
στους μη Ορθοδόξους να μην ορκίζονται στο Ευαγγέλιο αν δεν είναι Ορθόδοξοι. Αρα η Ελληνική Δικαιοσύνη σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες των μαρτύρων τους και δεν τους ζητά να ορκιστούν στο Ευαγγέλιο.

3.) Πρόβλημα όρκου μόνον εμείς θα έπρεπε να έχουμε εξαιτίας των Ευαγγελικής απαγόρευσης. Οχι οι αλλόθρησκοι, οι οποίοι καλούνται να αποκαλύψουν τη θρησκευτική τους πίστη μόνον αν οι ίδιοι το επιθυμούν επειδή ακριβώς σέβονται τη θρησκευτική ελευθερία των μαρτύρων τα δικαστήρια.

4.) Και όμως! Το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εμάς εγκαλεί και ζητά να αλλάξουμε τη νομοθεσία μας, εξαιτίας των γνωστών γεννίτσαρων που δρουν σε βάρος της πίστης και της πατρίδας μας.



panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα