Τους έδινε υποσχέσεις για δάνειο, του έδινα 180 ευρώ για έξοδα του δανείου...

Σε κλοιό αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρίσκεται το πρόσωπο πίσω από μικρή αγγελία που υποσχόταν ευκολίες στη χορήγηση δανείων, αλλά το μόνο που έκρυβε ήταν απάτη.

Με μία μικρή αγγελία, την οποία δεν αποκλείεται να έχει δημοσιεύσει σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του, ποντάροντας στην.....
αγωνία τους για ρευστό.

Ο άγνωστος, αλλά γνωστός πλέον στις τοπικές αστυνομικές αρχές, εμφανίζονταν μόνο με το μικρό του όνομα και διαβεβαίωνε για τη γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων, επαγγελματικών και προσωπικών, μόνο με τον αριθμό ταυτότητας
και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενδιαφερόμενου δανειολήπτη.

Χωρίς έξοδα, διαλαλούσε με τη μικρή αγγελία. Και όμως υπήρχαν έξοδα, όπως διαπίστωναν αργότερα άτομα που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί του. Από κάθε άτομο, το οποίο δήθεν διευκόλυνε για την έγκριση δανειοδότησης ζητούσε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό 180 ευρώ. Το ποσό «τραβούσε» με κάρτα μέσα σε πέντε λεπτά από την κατάθεσή του, καθώς είχε προσυνεννοηθεί για την ώρα που ο ενδιαφερόμενος θα μετέβαινε στο τραπεζικό υποκατάστημα.

Με την κατάθεση του ποσού, ο υποψήφιος δανειολήπτης έχανε τα ίχνη του «μεσολαβητή» στην τράπεζα και μαζί και τα χρήματά του.

Ορισμένοι υποψιάστηκαν την κομπίνα που έστηνε και δεν δέχθηκαν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό τα 180 ευρώ που ζητούσε. Άλλοι, όμως, με τον αριθμό τους να είναι προς το παρόν άγνωστος, όπως και το εύρος της απάτης σε όλη τη χώρα, στην απόγνωσή τους κατέθεταν τα χρήματα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία αναμένει την κατάθεση μηνύσεων από υποψήφιους δανειολήπτες που έχασαν τα χρήματά τους, ώστε να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον του.

Φέρεται δε ότι δεν δρούσε μόνος του. Υποψήφιος για δάνειο, ο οποίος ζήτησε να μιλήσουν από κοντά έλαβε την απάντηση ότι δεν βρίσκεται στο Βόλο, αλλά διατηρεί γραφείο στην Πάτρα. Εκτός από τον ίδιο με τους ενδιαφερόμενους συνομιλούσε μία γυναίκα, η οποία τους μετέφερε τις... θετικές εξελίξεις έγκρισης του δανείου, πέντε ημέρες μετά την πρώτη συνομιλία.

Τα στοιχεία δε του κατόχου του τραπεζικού λογαριασμού, όπου έπρεπε να γίνει η κατάθεση των 180 ευρώ για την προμήθεια του μεσολαβητή, ήταν διαφορετικά από το ονοματεπώνυμο που δήλωνε ο ίδιος σε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Πάντως, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και αποτέλεσαν την αρχή ερευνών, το κινητό τηλέφωνο της μικρής αγγελίας είναι απενεργοποιημένο...

http://www.dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα