Το ξέσπασμα της Ντόρας

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες, εμφανίζουν το κόμμα το οποίο ίδρυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλαδή τη Δημοκρατική Συμμαχία, να κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, σχεδόν παγιωμένα κάτω από το όριο του 3% που απαιτείται να
υπερβεί ένας κομματικός σχηματισμός, προκειμένου να μπει στη Βουλή.

Μια δημοσκοπική πραγματικότητα που φυσικά απέχει πολύ από τις ........
φιλοδοξίες της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και ακολουθεί διαφορετική διαδρομή από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που επίσης ιδρύθηκε την ίδια σχεδόν περίοδο, έχει καταφέρει ωστόσο να συναγωνίζεται το ΚΚΕ για την πρώτη θέση στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο, δεν χάνει την αισιοδοξία της, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στο Κοινοβούλιο το οποίο θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, η Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει εκπροσώπηση, και μάλιστα ισχυρή.

Την παραπάνω εκτίμηση διατύπωσε και χθες, με ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων, για τα ευρήματα των ερευνών τους. Αφήνοντας υπονοούμενα για τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν.

Από τη συμπρωτεύουσα λοιπόν, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίστηκε βέβαιη για την είσοδο του κόμματός της στην επόμενη Βουλή, και έστρεψε με χαρακτηριστικό τρόπο τα βέλη της προς τους δημοσκόπους, σχολιάζοντας ότι τα γκάλοπ που την εμφανίζουν να μην ξεπερνά το 3% ούτε καν στην Κρήτη, όπου βρίσκεται και η σημαντικότερη δύναμή της, το βράδυ των εκλογών «θα τα πάρει ο αέρας». Όπως θα πάρει και την αξιοπιστία εκείνων που οργανώνουν τα γκάλοπ αυτά.
www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα