Το ψυχογράφημα του ...... ελληναρά

Γράφει η συντρόφισσα
Dr Άννα Μαρ.......
Εκπ/κός ΠΕ70
Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών
Επίτιμη Διδάκτωρ Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών
του Univ. de Montpellier

Όσο περισσότερη έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει κάποιος, όσο περισσότερο αδύναμος νοιώθει κι όσο περισσότερο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει να δημιουργεί φανταστικές καταστάσεις, από τις οποίες επιχειρεί απεγνωσμένα να.....
πιαστεί.
Ο σύγχρονος ρωμιός, ένας παρηκμασμένος, εξαθλιωμένος, τριτοκοσμικός, ψυχικά και νοητικά άρρωστος άνθρωπος επιχειρεί να καλύψει
τα κενά του δημιουργώντας τη φαντασίωση «Ελλάς»:
«Όταν εμείς κάναμε πολιτισμό, εσείς ήσασταν στα δέντρα», το οποίο σημαίνει: «μην με κοιτάτε, που είμαι τελευταίος σε όλα, έχω κάτι προγόνους εγώ, ρε...».
Αποτέλεσμα : Νεορωμιοί - νεοέλληνες = Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου.
Έτσι προέκυψε στη Ρωμαίικη κοινωνία μας το θλιβερό φαινόμενο των ελληναράδων.
Οι ελληναράδες επί πλέον είναι αυτοί, που εκτός από την ελληνική καταγωγή τους διαλαλούν, ότι οι αρχαίοι Έλληνες τα ανακάλυψαν όλα, ενώ οι άλλοι λαοί δεν έκαναν τίποτε, ότι όλος ο πλανήτης μιλάει ελληνικά κι άλλες παρόμοιες φαντασιώσεις τους επίσης.
Όσο καλύτεροι ήταν αυτοί, που φαντασιώνονται ως πρόγονους τους, τόσο καλύτερα συμπληρώνουν τα κενά τους και ασφαλέστερα νοιώθουν οι ίδιοι.

Καμμία φυλή, ούτε κανένας λαός στις μέρες μας είναι φυλετικά καθαρός.
Στον ελλαδικό χώρο ειδικότερα κι εξ αιτίας των βυζαντινών διωγμών, των επιδημιών, των ανεπάλληλων κατακτήσεων και τής πειρατείας, ο αριθμός των ελληνόφωνων Ρωμιών ελαττώθηκε σημαντικά.
Όπως θα δείξουμε σε έρευνες, που θα παρουσιάσουμε προσεχώς σε συνεργασία με το τμήμα ανθρωπολογικών μελετών του Πανεπιστημίου Αγκύρας, σε πολλές περιπτώσεις οι βυζαντινοί αυτοκράτορες κατέβαζαν στον ελλαδικό χώρο σλάβους, αλβανούς κ.λπ., προκειμένου να καλύπτουν τα πληθυσμιακά κενά.
Οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι ένα κράμα διαφόρων φυλών, οι οποίες μόλις μετά τον 19ο αιώνα και μέσω των εθνοποιητικών μηχανισμών του νέου έθνους - κράτους που τότε δημιουργήθηκε (σχολική παιδεία, υποχρεωτική διδασκαλία κι επιβολή της νεοελληνικής γλώσσας κ.λπ.), άρχισαν να αποκτούν εθνική συνείδηση ως χριστιανοί ορθόδοξοι - ΟΧΙ Έλληνες - ΝΕΟ-έλληνες.

Το άν το DNA των αρχαίων ελλήνων, αλλά και των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας είναι παλαιολιθικής προέλευσης, αυτό δεν τεκμηριώνει, ότι οι δεύτεροι είναι απόγονοι των πρώτων. Παλαιολιθικής προέλευσης μπορεί να είναι και το DNA π.χ. των φίλων αλβανών· αυτό Ή δεν σημαίνει, ότι οι αλβανοί είναι απόγονοι τού Σωκράτη...Ή ότι απλά είναι......

Πώς το αντικρούουν αυτό οι ξεφτιλο-ελληναράδες ;
http://pasokhtefra.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα