Το «όλον» ΠΑΣΟΚ στηρίζει Βενιζέλο

Το «όλον ΠΑΣΟΚ», όπως συχνά λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στηρίζει και «υπογράφει» το κείμενο της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου 10 μέρες, υπογράφουν, μέχρι σήμερα, 90 βουλευτές και....
πάνω από 200 στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να παραιτηθεί μόλις κλείσει οριστικά το θέμα του PSI, κάτι το οποίο προβλέπεται να έχει γίνει μέχρις τις 10 Μαρτίου.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ σε λίγες ημέρες θα περάσει στην «εποχή» Βενιζέλου. Υπάρχουν ωστόσο ερωτηματικά αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αρχηγός μπορεί να σώσει το ΠΑΣΟΚ, που εξαερώνεται από μέρα σε μέρα.

Στην πραγματικότητα ισχύει και γι’ αυτόν ό,τι ίσχυε για τον Παπανδρέου πριν λίγα χρόνια: Μπορεί να πάρει το κόμμα, αλλά το θέμα είναι τι θα το κάνει.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ, έτσι που το κατάντησε η ανεπάρκεια του απερχόμενου προέδρου του, αλλά και οι προσωπικές στρατηγικές της ηγετικής του ομάδας μπορεί να σωθεί;

«ΝΑΙ απαντάει ο Βενιζέλος. Αρκεί να αλλάξει εκ βάθρων, να επανέλθει στις αξίες που εγκατέλειψε και τη στιγμή αυτή να στοιχηθεί γύρω από το μεγάλο στόχο της σωτηρίας της πατρίδας».

Επίσημα υποψήφιος

Ερωτηματικό παραμένει αν ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές. Σημειώνεται πως για κάθε υποψηφιότητα χρειάζονται 93 υπογραφές, επί συνόλου 360. Από το περιβάλλον πάντως του τέως υπουργού ισχυρίζονται πως αυτές «ήδη έχουν συγκεντρωθεί».

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα