Το... "κολασμένο" δεκαήμερο της Κυβέρνησης

Ένα «κολασμένο» δεκαήμερο μόλις άρχισε για την κυβέρνηση που θα βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό από τις διεθνείς εξελίξεις στο εξωτερικό και από απεργούς και την ίδια την κοινοβουλευτική της ομάδα στο εσωτερικό.
Οι πιέσεις από το Βερολίνο για γενναίο «κούρεμα» που μπορεί να ξεπερνά και το 50% είναι ασφυκτικές, ενώ για πρώτη ίσως φορά η Αθήνα φαίνεται να κάνει μια στοιχειώδη προετοιμασία των θέσεων και των....
«θέλω» της-όσο της επιτρέπεται βέβαια- ενόψει της συνόδου κορυφής της Κυριακής.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο στη βουλή, με το οικονομικό επιτελείο η διαχείριση του ελληνικού χρέους ήταν το βασικό θέμα, με μελέτες και στοιχεία για το τι επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν απέχει και πολύ από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και σίγουρα όχι το «κούρεμα» γουλί που θέλει η Γερμανία. Αυτό θα είναι, επίσημα τουλάχιστον, και το βασικό θέμα συζήτησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια, αλλά και του άτυπου υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα.

Όμως η κυβέρνηση μόλις μπήκε στον πυρήνα της κόλασης. Εκεί την περιμένει ολόκληρη η κοινωνία με δεκάδες επαγγελματικές ομάδες στους δρόμους μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά και η Κ.Ο που βρίσκεται σε σημείο βρασμού.

Εν αναμονή των αποφάσεων Ρομπόπουλου, ο οποίος σκέφτεται, ξανασκέφτεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι επιτελείς σε Μαξίμου και βουλή, άκρη δεν βγάζουν. Ο φόβος του απρόβλεπτου πάντα σιγοκαίει και εκείνο που θα επιδιώξουν στο Μαξίμου είναι να έχουν μια σαφή εικόνα της Κ.Ο έγκαιρα για το ποιος είναι αποφασισμένος, ποιος αμφιταλαντεύεται και γιατί. Ωστόσο περιθώρια αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχουν, ενώ ότι γίνει περισσότερο θα έχει χαρακτήρα άμβλυνσης αντιδράσεων, παρά ουσίας.

Άλλωστε ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει διαμηνύσει ότι, τουλάχιστον σο άρθρο 37 που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και το οποίο παραμένει αγκάθι για την ομαλή έκβαση της ψηφοφορίας, δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα