ΤΟ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣTHΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Οι νουθεσίες του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου - σε κήρυγμά του - για να ζει ο άνθρωπος με ολιγάρκεια και σεμνότητα είναι ορθές. Δύο προβλήματα όμως υπάρχουν.

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ

Το πρώτο αφορά τη συνέπεια λόγων και πράξεων του ιδίου του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρωσίας, του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και της νομενκλατούρας του Ρωσικού Πατριαρχείου και το δεύτερο αφορά την πρόθεση του Μακαριότατου Μόσχας να....
χειροτονήσει δεκάδες νέους
Μητροπολίτες με το πρόσχημα της ανάγκης διαποίμνασης των εκατομμυρίων πιστών που διαθέτει.

Η ΧΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η προκλητική χλιδή είναι το γνώρισμα της ζωής του Μακαριότατου Μόσχας και της νομενκλατούρας που τον περιβάλλει. 27 ντάτσες, θερινές κατοικίες, ανάκτορα και εξοχικά διαθέτει ο Πατριάρχης Ρωσίας! Με άλλα λόγια πολλαπλάσια του προέδρου των ΗΠΑ. Επομένως ποιος λογικός άνθρωπος είναι δυνατόν να πειστεί από τα κηρύγματα του Πατριάρχη Ρωσίας για ολιγάρκεια αφού η ζωή του ιδίου δεν έχει καμία αντιστοιχία λόγων και πράξεων; Ολοι όσοι επισκέπτονται το Πατραρχείο Ρωσίας μένουν έκθαμβοι και σκανδαλισμένοι από την προκλητική και σκανδαλώδη ζωή του Πατριάρχη Ρωσίας και των περί αυτόν. Ποιος επομένως θα πιστέψει τα λόγια του Μακαριότατου Ρωσίας για ολιγάρκεια;

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


Ο Πατριάρχης Ρωσίας επίσης μίλησε για την ανάγκη να χειροτονηθούν δεκάδες νέοι επίσκοποι για να ποιμάνουν τους πιστούς. Στην πραγματικότητα όμως ο Μακαριότατος Πατριάρχης Μόσχας και το Ρωσικό Πατριαρχείο, με τη χειροτονία δεκάδων νέων επισκόπων, επιδιώκουν κάτι πολύ πιο σημαντικό. Θέλουν να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των ορθοδόξων επισκόπων παγκόσμια.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Ετσι, αν εν τη αφροσύνη του ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης συγκαλέσει ποτέ Πανορθόδοξη Σύνοδο, το Πατραρχείο Ρωσίας θα ζητήσει την εκπροσώπηση όλων των επαρχιούχων Μητροπολιτών της Ορθοδοξίας με αποτέλεσμα να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των επισκόπων στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. Ως εκ τούτου όχι μόνον θα κατορθώσει να διατηρησει τα κεκτημένα και τις διακηρυγμένες επιδιώξεις του το Πατριαρχείο Μόσχας στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, αλλά θα έχιε και την ευχέρεια και να προσθέσει όποιες άλλες διατάξεις θα ζητήσει η πλειοψηφία των επισκόπων της Συνόδου με αποτέλσμα να έλθουν τα πάνω κάτω στην Ορθοδοξία.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

Ελπίζουμε ότι ο Παναγιότατος ακούει τα λεχθέντα του Ρώσου Πατριάρχη και ότι δεν θα θελήσει να κάνει κομμάτια την Ορθοδοξία και να εξυπηρετήσει τα εθνοφυλετικά σχέδια της Μόσχας με την άκαιρη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία - υπό τις παρούσες συνθήκες - μόνον συμφορές μπορεί να προκαλέσει στην Ορθοδοξία.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα