ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΜΗΝΕΣ

Όταν ξεκίνησε η αλλαγή ηγεσίας 8-02-2004 στο ΠΑΣΟΚ κινητοποίησε 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους και σηματοδότησε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μεγάλες αλλαγές και είχε σαν αποτέλεσμα να παρασύρει και τα αλλά κόμματα και να εφαρμοστεί και από την ΝΔ, δηλαδή η εκλογή προέδρου από την βάση ήταν ένα πολιτικό φαινόμενο άμεσης δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου
ερχόμενος στην.....
εξουσία σεβάστηκε στην πορεία τους εσωκομματικούς του αντίπαλους, αξιοποίησε όλα τα στελέχη και τις τάσεις, δημιουργώντας τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην χώρα, ενισχύοντας την αξιοκρατία και την διαφάνεια με το opengov ( άσχετα με τα αποτελέσματα τους) και βρίσκοντας μπροστά του την απειλεί όλων των οικονομικών αγορών και οίκον αξιολογήσεις που ήθελαν να ρίξουν την χώρα στον καιάδα.
Στην Σπάρτη το ξεκαθάρισμα γινόταν ρίχνοντας τους ανίκανους στον καιάδα.
Στην σύγχρονη Ελλάδα τους ανίκανους τους σπρώχνουν προς το δημόσιο χωρίς να σημαίνει αυτό ότι όλοι είναι ανίκανοι, αλλά ο τρόπος που κάποιοι επιλέγονται χωρίς να πληρούν τα αξιοκρατικά κριτήρια και τις δεξιότητες διορίζονται στο δημόσιο χωρίς διαφανείς διαδικασίες είχε ως αποτέλεσμα μια κακή δημόσια διοίκηση που οδήγησε σε ένα μη παραγωγικό μοντέλο κράτους.

Στην απειλεί της ΕΕ η Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά, όταν ο Παπανδρέου το πάλευε για να σταματήσει την κατρακυλά της χωράς δεν βρήκε συμπαραστάτη κανένα πολιτικό ον του τόπου. Τότε όλοι ασχολούνταν με τον κήπο και τις τριανταφυλλιές, οι λεγόμενοι κηπουροί, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν τα λουλούδια στον κήπο, το πρόβλημα ήταν όλοι εκείνοι που διευθύνουν ένα οργανωμένο κράτος που δεν το βοήθησαν όπως οι διευθύνοντες σύμβουλοι μιας επιχειρήσεις για να πάει μπροστά. Θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη, να μειώσουν τις οικονομικές σπατάλες και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο κράτος που θα αντιπροσωπεύει την νέα γενιά. Θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα κράτος παρεμφερές με τα νέα παγκόσμια συστήματα που εξελίσσονται σε όλο τον πλανήτη, όπως είναι το εμπόριο, η ανάπτυξη στον τουρισμό, στα λιμάνια, στον ορυκτό πλούτο και στον τομέα της έρευνας.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χώρα εκείνη η οποία κάποτε την χρηματοδοτούσαν τα καπιταλιστικά καθεστώτα γιατί ήταν το σύνορο της και ο αερόσακος όπου εκεί σταματούσαν όλα τα κουμμουνιστικά καθεστώτα της εποχής.
Οι σημερινές ανάγκες της χώρας είναι να σταθεί στα πόδια της, να δημιουργήσει ανάπτυξη με ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα, με μείωση των αμυντικών δαπανών της, με ένα τραπεζικό σύστημα που θα βοηθήσει την νέα γενιά και τις ιδέες της νέας γενιάς, όπου μέσα από ένα άρτιο οικονομικό σύστημα μπορούν να γίνουν πράξη.
Διότι οι νέοι μας εκεί όπου τα άλλα οικονομικά συστήματα σε άλλες χώρες τους δίνουν την η ευκαιρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν και να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες με μεγάλη απήχηση και επιτυχία στο παγκόσμιο κοινωνικό ιστό.
Οι προτάσεις και οι επισημάνσεις του Γιώργου Παπανδρέου όσο αφόρα την λειτουργία της ΕΕ απέδειξαν ότι η ΕΕ δεν ήταν θωρα
Keywords
Τυχαία Θέματα