ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ;

Ιω.15.17Aγίασέ τους με την αλήθεια σου. O Λόγος ο δικός σου είναι η Αλήθεια.

Πολλές φορές ειδικά σήμερα ακούμε την λέξη μετάνοια.Ωστόσο για την πλειοψηφία ημών η Αμαρτία δεν είναι αντιληπτή στην αληθινή της διάσταση.
Αυτό που είναι αντιληπτό είναι το πλήθος των αρνητικών αποτελεσμάτων των διαφόρων παθών που μαστίζουν τον πεπτωκότα άνθρωπο.
Τα πάθη καθεαυτά είναι οι.....
συνέπειες της αμαρτίας-τα αποτέλεσματα αλλά η αμαρτία-αιτία γίνεται αντιληπτή μόνον εφόσον ο άνθρωπος ενεργοποιήσει την πνευματική όραση.

Η
πνευματική όραση της καθαρής ψυχής (Αγ.Ισαάκ ο Σύρος).
Οι ψυχές των ανθρώπων, όσο είναι μολυσμένες από την αμαρτία, και σκοτεινές από τα πάθη, δεν μπορούν να δουν ούτε η μία την άλλη, ούτε τον εαυτό τους. Εάν όμως μετανοήσουν και γίνουν καθαρές και γίνουν όπως πλάσθηκαν από το Θεό κατά τη δημιουργία του κόσμου, τότε βλέπουν από μακριά και πολύ καθαρά τις τρεις τάξεις που αμέσως τώρα αναφέρω: δηλαδή την τάξη των δαιμόνων, που είναι κατώτερή τους, την ανώτερη, των αγγέλων, και την ανθρώπινη, αφού οι ψυχές βλέπουν η μια την άλλη. Εσύ μπορεί να πεις ότι είναι αδύνατο οι ψυχές να δουν δαίμονα ή άγγελο, εάν πρώτα δεν αλλοιωθούν και δεν πάρουν άλλη μορφή. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, δε θα βλέπει η ψυχή, αλλά το σώμα. Και αν είναι έτσι, για ποιό λόγο ναν καθαρισθεί η ψυχή από τα πάθη και τις αμαρτίες; Βέβαια, και σ’ αυτούς που έχουν ακάθαρτη ψυχή παρουσιάζονται κάποτε οι δαίμονες ή και οι άγγελοι, αλλά τους βλέπουν τότε με τους σωματικούς οφθαλμούς(εν εταίρα μορφή), όταν φυσικά είναι ανάγκη να τους δούνε, όντας ακάθαρτοι. Όμως η ψυχή που έγινε καθαρή, βλέπει με τρόπο πνευματικό, με το διορατικό και νοερό οφθαλμό της εξαγνισμένης φύσης της. Και ότι οι ψυχές βλέπουν η μια την άλλη, όντας μέσα στο σώμα τους μην απορήσεις.
Η αντίληψη των συνεπειών της Αμαρτίας-βίωση και ο νόμος από μόνα τους δεν είναι ικανά να ελευθερώσουν τον άνθρωπο από την δουλεία του θανάτου(αληθινού-πνευματικού) αλλά απαιτείται η γνώση της Αλήθειας.

Τι μας αποκάλυψε ο Χριστός; Εγώ ειμί η Αλήθεια, εγώ ειμί η Ζωή, εγώ ειμί η Οδός, εγώ ειμί το Φως του κόσμου (Ιωάννης 8,12 - 14,6 ).
Ιωάννης 8,32 ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού ἐστε, καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς .

Ο νόμος φέρνει στην επιφάνεια τις συνέπειες της Aμαρτίας και καλεί τον άνθρωπο προς μετάνοια-αλλαγή νοός δηλαδή αντίληψης.

Ιω.8.24Σας είπα, λοιπόν, ότι θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας, γιατί πράγματι, αν δεν πιστέψετε ότι Eγώ Eίμαι, θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας.
«αὕτη ἐστὶν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεόν, καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν»· γνῶσιν λέγων ἐνταῦθα τὴν ὀρθόδοξον πίστιν, τὴν τοῦ Θεοῦ εἰς ἀνθρώπους ἐνοίκησιν, καὶ τὴν ἄῤῥητον ἔλλαμψιν, ἧς ἐν μεθέξει οἱ ταύτης ἄξιοι γίνονται.
Η γνώση του Τριαδικού Θεού δεν επέρχεται με διαφόρους ηθικούς τρόπους της πεπτωκότος φύσης δηλαδή της κοσμικής ηθικολογίας και φιλοσοφίας όσο υψηλοί και αν είναι αυτοί,αλλ
Keywords
Αναζητήσεις
ειναι αμαρτια οταν βλεπω πορνο, το πορνό είναι αμαρτια
Τυχαία Θέματα