«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», λεει τώρα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Η Γερμανία διατίθεται θετικά στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα και το εξωτερικό της χρέος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών της χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το αποτέλεσμα όμως της.....
λεπτομερούς εξέτασης των οικονομικών δεδομένων της Ελλάδας και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων από την Τρόικα
πρόκειται να είναι κρίσιμης σημασίας, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
«Ο κοινός μας στόχος είναι η σταθερότητα στο ευρώ και θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού οικονομικών Philip Roesler.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Angela Merkel δήλωσε πως η «Γερμανία ευελπιστεί ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί» για να εφαρμόσει το αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την ευρωζώνη ως σύνολο» είπε ο Steffen Seibert.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από μια σειρά «εκφοβιστικών» διαπιστώσεων πολλών ανώτατων Γερμανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Roesler οι οποίοι «σήκωσαν» το θέμα το οποίο θεωρείτο «taboo» αυτό δηλαδή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Για το θέμα ο εκπρόσωπος της Merkel είπε πως η λεγόμε3νη τρόικα είναι το μόνο θεσμοθετημένο σώμα που θα κρίνει το πραγματικό μέγεθος της ελληνικής κρίσης χρέους. Από το περιβάλλον της Γερμανίδας Καγκελαρίου πάντως το μήνυμα είναι πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της πριν πάρει το πρώτο με΄ρος της 6ης δόσης.

Τέλος ο Seibert πρόσθεσε: «Η γραμμή μας απέναντι στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρη: Θα βοηθήσουμε μόνο όμως κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα