Θαμμένος στο χιόνι για δύο μήνες και βγήκε ζωντανός!

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται από εχτές ο 45χρονος Σουηδός ο οποίος βγήκε ζωντανός ύστερα από δύο μήνες μέσα στο αυτοκίνητό του που ήταν θαμμένο στο χιόνι. Σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε επιζήσει χωρίς τροφή ενώ η θερμοκρασία τον τελευταίο καιρό είχε αγγίξει τους -30 βαθμούς Κελσίου.

Ο νεαρός άντρας βρέθηκε κοντά στην ...........
πόλη Umea στη βόρεια Σουηδία από ομάδα snowmobilers οι οποίοι όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κάτω από το χιόνι, πλησίασαν, καθάρισαν τα τζάμια και παρατήρησαν κάποια κίνηση μέσα.

Ο 45χρονος Σουηδός ήταν στο
αυτοκίνητο μέσα σε υπνόσακο από τις 19 Δεκεμβρίου 2011. μέλος της ομάδας διάσωσης ανέφερε ότι είναι απίστευτο που αυτός ο άντρας βγήκε ζωντανός ύστερα από δύο μήνες χωρίς φαγητό αλλά και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει δήλωσαν ότι ο άνθρωπος κανονικά μπορεί να αντέξει χωρίς τροφή για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ο συγκεκριμένος άντρας, που έτρωγε χιόνι, κατά πάσα πιθανότητα είχε πέσει σε ένα είδος αδρανοποίησης, κάτι σα χειμερία νάρκη. Η θερμοκρασία του σώματός του είχε φτάσει στους 31 βαθμούς όπου και είχε προσαρμοστεί χωρίς να εξαντλεί ιδιαίτερη ενέργεια.

Ωστόσο η αιτία που έκανε τον 45χρονο Σουηδό να περάσει δύο μήνες σε αυτή την κατάσταση, παραμένει άγνωστη, όπως ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές.
www.alliotiko.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα