Τελειώνει ο Αβραμίδης

Φυσιολογική εξέλιξη η παραίτηση, που αναμένεται σήμερα, του Στάθη Αβραμίδη από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας. Στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, πια το βάρος να αλλάξει το κλίμα στην καθαριότητα.

του Δημήτρη Συρμάτση

πό τους πρώτους μήνες της ανάληψης των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του.....
δήμου Θεσσαλονίκης, στο SPNews είχαμε επισημάνει σε αρκετά ρεπορτάζ μας τις αδυναμίες του συστήματος καθαριότητας και των επιλογών στο συγκεκριμένο
κρίσιμο πόστο για την εικόνα της πόλης.

Η προσωπική επιλογή Μπουτάρη, κυρίως λόγω προεκλογικών δεσμεύσεων, στο πρόσωπο του Στάθη Αβραμίδη, έφερε πληθώρα αντιδράσεων μέσα στις τάξεις της Πρωτοβουλίας. Οι αντιδράσεις μεγάλωναν με τον καιρό και οι φωνές αυξάνονταν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της καθαριότητας, στηρίζοντας πολλές φορές τον αντιδήμαρχο και την προσπάθεια που κάνει, αναθέτοντας στον γενικό γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρά, το «συμμάζεμα» της καθαριότητας.

Η επιλογή του δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Παππά, ως εντεταλμένου συμβούλου για την ανακύκλωση, αντιμετωπίστηκε από τους εργαζομένους στην καθαριότητα, ως το διαφαινόμενο τέλος του κ. Αβραμίδη.

Τελικά, αυτή δεν αργεί να έρθει, με τις πληροφορίες της εφημερίδας Θεσσαλονίκη και του δημοσιογράφου Νίκου Ηλιάδη, αυτή θα γίνει σήμερα μετά από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της διοίκησης του δήμου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την αντιδημαρχία θα την αναλάβει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, ανοίγοντας τον δρόμο στον κ. Παππά να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.

Αυτή η απόφαση αντιμετωπίζεται με αρκετό σκεπτικισμό μέσα στις τάξεις της Πρωτοβουλίας καθώς για αρκετούς η επιλογή του Λάζαρου Ζαχαριάδη θα ήταν ενδεδειγμένη για τη θέση.

Το θέμα είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης στην καθαριότητα, να βρεθούν οι χρυσές τομές με τους εργαζομένους και να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία με στόχο μόνο το καλό των πολιτών και της Θεσσαλονίκης.

http://www.spnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα