Τα Ζωνιανά στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Tο μεγαλύτερο τυρί του κόσμου έκοψαν χθες στα Ζωνιανά στη διάρκεια της Γιορτής Βοσκού. Μετά την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο, ήταν η σειρά του Ρεθύμνου να μπει στο βιβλίο των πιο παράξενων ρεκόρ. Το τυρί είχε βάρος πάνω από 1.100 κιλά και διάμετρο δύο μέτρα.
Άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες έσπασε χθες η....
Κρήτη, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Μετά την μεγαλύτερη σαλάτα
του κόσμου πέρυσι στην Ιεράπετρα, τη μεγαλύτερη μαντολινάτα φέτος πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο, ήταν η σειρά του Ρεθύμνου και των Ζωνιανών να διεκδικούν μία θέση στο βιβλίο με τα πιο περίεργα ρεκόρ του κόσμου.

Στα Ζωνιανά λοιπόν, φτιάχτηκε το μεγαλύτερο τυρί όλων των εποχών, με βάρος πάνω από 1.100 κιλά! Για την παρασκευή της γραβιέρας που ζυγίζει συνολικά 1.130 κιλά χρειάστηκαν εφτά τόνοι πρόβειου γάλατος, τρεις ώρες τυροκόμησης και μια μεγαλειώδης συγκέντρωση Κρητικών των ορέων, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.

Μετά την πρώτη διαδικασία τυροκόμησης, η γραβιέρα μεταφέρθηκε από το Πέραμα στα Ζωνιανά, πριν από τέσσερις μήνες προκειμένου να τοποθετηθεί σε ειδικό θάλαμο ωρίμανσης και να είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Βοσκού.

Η παρουσίαση και η κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού στον κόσμο, έγινε χθες λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής. Το τυρί κόπηκε στη διάρκεια της Γιορτής Βοσκού και μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.

Για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περίπου οκτώ τόνοι γάλα, ενώ η διάμετρος του ήταν δύο μέτρα. Η ζύγιση του πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του φακέλου, ο οποίος θα αποσταλεί στους αρμόδιους επιτελείς προκειμένου να υπάρξει και επίσημη ένταξη του εγχειρήματος στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα