Τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα το 2011

Ένα δύσκολο 2011, πλούσιο σε ειδήσεις εντός και εκτός συνόρων μάς αποχαιρετά. Μια χρονιά που βύθισε τη χώρα μας στη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας, ωθώντας την στο χείλος της οριστικής πτώχευσης. Σε διάστημα 365 ημερών, εκατομμύρια Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που δεν......
μπόρεσαν να αποδεχτούν.

Ο Έλληνας "αγανάκτησε", βγήκε στους δρόμους, φώναξε υπέρ των εργασιακών του δικαιωμάτων και μιας ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης και
δεν δίστασε να γιουχάρει υπουργούς και βουλευτές, όταν είδε ότι η καθημερινότητά του αλλάζει προς το χειρότερο από υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

Όταν τον περασμένο Νοέμβριο, η χώρα άλλαξε σελίδα στην πολιτική σκηνή και χιλιάδες Έλληνες παρακολουθούσαν τις καταιγιστικές εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, οι σκέψεις όλων ενώθηκαν σε μία ελπίδα. Να δοθεί τέλος στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας.

Η χρονιά έκλεισε επεισοδιακά με την σύλληψη του Ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στοεσωτερικό και το εξωτερικό, με συγκεντρώσεις πιστών και παρεμβάσεις από τη Μόσχα για την απελευθέρωσή του.

To Νews 247 συγκέντρωσε τις δέκα πιο σημαντικές στιγμές του 2011 και εύχεται η νέα χρονιά να χαρίσει σε όλους σας δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία.

10. Το τελευταίο αντίο...

Φτωχότεροι οι χώροι των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, με τη χρονιά που αφήνουμε πίσω να έχουμε αποχαιρετήσει πρόσωπα που έλαμψαν και διακρίθηκαν στον τομέα που δραστηριοποιήθηκαν.

Σε ηλικία 72 ετών "έσβησε" ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ.

Στο σπίτι του, όπου κείτονταν νεκρός επί δέκα ημέρες, βρέθηκε νεκρός ο μουσικοσυνθέτης Μανώλης Ρασούλης. Η δημοσίευση επιστολής τουιδίου στον Λευτέρη Παπαδόπουλου φώτισε τις τελευταίες ημέρες του.

Έχοντας αφήσει πίσω του δεκάδες σπουδαία έργα, ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης άφησε την τελευταία του πνοή στα 89 του χρόνια.

Στα 63 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου που γέμισε την ελληνική μουσική για μία εικοσαετία με τα τραγούδια του.

Ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο είχε κατεβάσει τη χιτλερική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης το 1941, έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια.

Η μοναδική φορά που ο "καλός μας άνθρωπος" Θανάσης Βέγγος βύθισε τους Έλληνες σε θλίψη ήταν στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του. Άνθρωπος πρότυπο καλοσύνης και αθωότητας, ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε όσο λίγοι από το σύνολο των Ελλήνων.

Στα 89 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια.

Το 2011 αποχαιρετήσαμε και τους: Τζον Μοδινός, Καίτη Λαμπροπούλου,Παύλος Σαρλής, Κώστας Παππάς, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Θανάσης Πουλιάδης, Χρήστος Τσάγκας, Μόνικ
Keywords
Τυχαία Θέματα