ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Εθνικές εκλογές στην υπόδουλη από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ πατρίδα μας θα έχουμε τότε μόνο όταν το επιτρέψουν οι δανειστές, τοκογλύφοι και κερδοσκόποι, επικυρίαρχοι της πατρίδος μας. Παρ΄όλα ταύτα έχουν αρχίσει τα σενάρια εκλογολογίας, κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ζυμώσεις για την
επόμενη μέρα των εκλογών με βάσει τα δημοσκοπικά ευρήματα που .....
βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτές οι ζυμώσεις δημιουργούν σενάρια για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Έτσι, είναι ποικίλες οι αντιδράσεις από τα δυο κόμματα που προκαλούν εσωτερική αναστάτωση στο στελεχιακό τους δυναμικό και ιδιαίτερα στη ΝΔ που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αν και η αυτοδυναμία της καθίσταται πολύ δύσκολη έως ανέφικτη.
Η χώρα μας σήμερα, μετά από 38 χρόνια από την μεταπολίτευση, περίοδο που την πατρίδα μας κυβέρνησαν αυτά τα δυο κόμματα, βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ. Ύστερα, από την ψήφιση των δυο δανειακών συμβάσεων, έχει καταργηθεί το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, έχουν καταργηθεί όσα επί δεκαετίες κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα οι εργαζόμενοι, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της πατρίδας μας, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας που είναι η μεσαία αστική τάξη. Ο λαός μας ζει πλέον, στην απόλυτη εξαθλίωση και παραχωρήθηκαν ήδη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους τροϊκανούς.
Θα πρέπει, λοιπόν, να θυμηθούμε τα πλέον χαρακτηριστικά ανοσιουργήματα της σήψης και της διαφθοράς αυτών των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Το σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στη πολιτική ζωή του τόπου τη δεκαετία του 1980 έως τις αρχές του 1990 και πρωταγωνιστής αυτού του σκανδάλου ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ανδρέας Παπανδρέου. Ο «μεγάλος» ηγέτης της «αλλαγής», της ιδρύσεως των «κλαδικών» και της εγκαθίδρυσης των τραμπούκων «αυριανιστών» στο δημόσιο τομέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, λοιπόν, προσπάθησε να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε. και το τραπεζικό σύστημα της χώρας εξουδετερώνοντας έτσι την επιχειρηματική ελίτ που τον πολεμούσε. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, πλην όμως, ενεπλάκησαν σ΄ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της κυβέρνησης, ο πλήρης έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ. Έτσι, ως το καλοκαίρι του 1988, ο Κοσκωτάς είχε αποκτήσει την Τράπεζα Κρήτης και πλήθος ισχυρών ΜΜΕ. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είχε ζητήσει από τα ταμεία της χώρας να καταθέτουν τα υπόλοιπά τους στην Τράπεζα Κρήτης. Η ξαφνική, όμως, ασθένεια του πρωθυπουργού και η νοσηλεία του στο Χέρφιλντ του Λονδίνου οδήγησε στην αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου.
Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου συντελέσθηκε προ των εκλογών του 1996, όταν ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπαντωνίου είχαν ως κυρίαρχο σύνθημα της προεκλογικής τους εκστρατείας την ευμάρεια του χρηματιστηρίου Αθηνών. Έτσι, προέτρεπαν τον Ελληνικό λαό να επενδύσει άφοβα στην συνεχή άνοδο των χρηματισ
Keywords
Τυχαία Θέματα