Τα χριστουγεννιάτικα χωριά «αντίδοτο» στην οικονομική κρίση

Δεκάδες Αϊ Βασίληδες, πονηρά ξωτικά, σκανδαλιάρηδες καλικάντζαροι και νεράιδες των παραμυθιών «επιστρατεύονται» φέτος, στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρασύρουν κατοίκους και επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να τους οδηγήσουν σε κόσμους μαγικούς, αφήνοντας, έστω και για λίγο, στην άκρη τα προβλήματα της....
καθημερινότητας.

Όλοι οι πρωταγωνιστές των εορταστικών αυτών ημερών έχουν ως κοινό τόπο συνάντησης τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια»,
θέλοντας από τη μια να τονώσουν την αγοραστική κίνηση των αστικών κέντρων, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και από την άλλη να προσελκύσουν τουρίστες και να αλλάξουν την ψυχολογία των πολιτών.

«Ονειρούπολη» στη Δράμα

Τα «φώτα», για μια ακόμη χρονιά, πέφτουν στην «Ονειρούπολη» της Δράμας, εκεί όπου τα Χριστούγεννα μοιάζουν παραμυθένια. Από τις 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει το ταξίδι στο όνειρο, το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα, με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις. Φέτος, η έκταση που θα καταλάβει το χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί αγγίζουν τις 160, αριθμός- ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

«Μυρίζει» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Νυρεμβέργη ή τη Βιέννη για να αισθανθούν το άρωμα της χριστουγεννιάτικης μαγείας... Κι αυτό διότι για δεύτερη χρονιά, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, θα «ζωντανέψει» ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, το «Christmas Magic City Thessaloniki», από 1 Δεκεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου.

«Αγγέλων Πόλις» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ξύλινες κατασκευές, με διάφορες δράσεις για τα παιδιά, λούνα-παρκ με πολλά παιχνίδια, ένα τρενάκι που θα κόβει βόλτες και μια μεγάλη αγορά με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, θα περιλαμβάνει το «Αγγέλων Πόλις», το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνει φέτος -για πρώτη χρονιά- ο δήμος Λαγκαδά, στον υπαίθριο χώρο των Λουτρών.

Χριστουγεννιάτικο χωριό «ξεφυτρώνει» στο Κιλκίς

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί, για πρώτη φορά φέτος, στο Κιλκίς. Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Ειρήνης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, να φωτογραφηθούν μαζί του, να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες, αλλά και να περιπλανηθούν σε κόσμους μαγικούς, με καλικάντζαρους και ξωτικά.

Ένας «παραμυθένιος» κόσμος στα Γιαννιτσά Πέλλας

Ένας «παραμυθένιος» χώρος με λάμψη, χρώματα και στολίδια περιμένει να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στη διάρκεια των Χριστουγέννων, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών του νομού Πέλλας.

Ιδιώτης έστησε χριστουγεννιάτικο χωριό στην Καστοριά

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα στην Καστοριά, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Ήδη άνοιξε τις πύλες του το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», που στήθηκε με πρωτοβουλία ιδιώτη και θα λειτουργεί έως τις 10 Ιανουαρίου, από τ
Keywords
Τυχαία Θέματα