Συνέντευξη: Η “Αρίστη” Ζωή Κωσταρίδη μιλάει στο Gold Mum

Η Ζωή Κωσταρίδη τον Απρίλη 2011 έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και έγινε η πρώτη μεταμοσχευμένη με καρδιά στην Ελλάδα που γίνεται μητέρα μετά τη μεταμόσχευση. Στα βραβεία “Γυναίκες της Χρονιάς 2010″ τιμήθηκε με το βραβείο “ΑΡΙΣΤΗ” και αποτελεί επιβράβευση για τον προσωπικό της αγώνα για ζωή.
1) Η ζωή της Ζωής μετά απο όλες τις συγκινήσεις που πέρασε? Μπήκατε σε ρουτίνα πλέον οικογενειακώς?

Έχουμε μπει σε μια σειρά με το μωρό ναι… δεν θα το έλεγα ρουτίνα γιατί καμιά μέρα δεν μοιάζει με την προηγούμενη…
σε
λίγο θα κλείσει τους 8 μήνες και κάθε μέρα μας εκπλήσει με κάτι καινούργιο.

2) Απολαμβάνεις την μητρότητα ανευ όρων ή σου έχουν θέσει κάποιους κανόνες οι γιατροί σου?

Όχι δεν έχω κάποια όρια σχετικά με το μεγάλωμα του μωρού το απολαμβάνω στο έπακρο! λίγο αργότερα μόνο κοντά στα 2 του χρόνια που θα γίνει κάποιο εμβόλιο θα πρέπει να τον αποχωριστώ για κάποιες μέρες και το σκέφτομαι από τώρα…(Στα εμβόλια υπάρχουν κάποιοι ζώντες ιοί που σε μας τους μεταμοσχευμένους μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα στα μοσχεύματα έτσι και τον κολλήσουμε)

3) Θα μιλήσεις κάποια στιγμή στον γιό σου για όλη την διαδικασία στην οποία μπήκες προκειμένου να τον κρατήσεις στην αγκαλιά σου?

Βέβαια και θα του μιλήσω τη σωστή χρονική στιγμή. Έχω κρατήσει κάποια αποκόμματα από τα δημοσιεύματα τότε που γεννήθηκε και θα προσπαθήσω και εγώ με το πιο γλυκό τρόπο να του εξηγήσω τι ακριβώς προηγήθηκε για να έρθει στο κόσμο.

4) Μετά την εμπειρία σου και την βράβευσή σου, συμμετέχεις σε κάποια Ομάδα/Σύλλογο Υποστήριξης ατόμων με προβλήματα υγείας?

Για αρκετά χρόνια μετά την μεταμόσχευση ήμουν γραμματέας στο σύλλογο μας τον σύλλογο μεταμοσχευμένων καρδιάς “Συνεχίζω” όπου προσπαθεί να διαδώσει την ιδέα της δωρεάς οργάνων, να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα όπως αυτά των κλειστών εντατικών, κ.α. Τώρα είμαι αφοσιωμένη στο μεγάλωμα του μωρού αλλά μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμη θα τον παίρνω μαζί μου στις διάφορες εξορμήσεις του συλλόγου μας, θα είναι η μασκότ μας!

5) Πόσο σημαντικη είναι τελικά η Δωρεά Οργάνων?

Θα σου μιλήσω από προσωπική πείρα. Λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα μου, επικοινώνησε μαζί μου ένα μέλος της οικογένειας του δότη μου, και η πρώτη ερώτηση που του έκανα ήταν αν είναι μια παρηγοριά για αυτόν που ξέρει ό,τι με τα όργανα που δώρισαν ζούν 4 άνθρωποι; Μου απάντησε φυσικά και είναι! και με διόρθωσε δεν ζουν 4 ζουν 5! Ζεί και ο μπέμπης μου…και είχε δίκιο….

6) Μια Χριστουγεννιάτικη ευχή..

Να έχουμε γλυκά Χριστούγεννα, και σε όλες τις γυναίκες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα μωρό, να κάνουν θετικές σκέψεις και το 2012 να τους φέρει το μωρό τους!
goldmum.wordpress.com
Keywords
Αναζητήσεις
ζωή κωσταρίδη
Τυχαία Θέματα