Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως τις 11 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ πήραν παράταση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με απόφαση την εκτελεστική επιτροπή των εργαζόμενων, οι οποίοι αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, με αφορμή την....
εργασιακή εφεδρεία.

Οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται από τη προηγούμενη εβδομάδα σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια, Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ), αμαξοστάσια και γκαράζ των δήμων θα συνεχιστούν ως τις 11 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους των δήμων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα αντιδρούν καθώς "βουνά" σκουπιδιών έχουν σχηματιστεί στους δρόμους της Αθήνας και των περιχώρων. Αντιθέτως, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με το που έληξαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης, ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων και άνοιξε ο ΧΥΤΑ στην περιοχή της Μαυροράχης.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα