Συνεχίστηκαν οι έφοδοι του Αλλοδαπών σε «φάμπρικες» που εκμεταλλεύονταν ξένους εργάτες

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12 βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, προς διαπίστωση, της....
νομιμότητας λειτουργίας τους και της ύπαρξης των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.) κατά τους οποίους:

Ελέγχθηκαν
: 41 άτομα ( 28 αλλοδαποί και 13 Έλληνες).

Προσήχθησαν : 15 άτομα ( 13 αλλοδαποί και 2 Έλληνες).

Συνελήφθησαν : 14 άτομα ( 12 αλλοδαποί και 2 Έλληνες) εκ των οποίων :

Εννέα υπήκοοι Μπαγκλαντές και δύο υπήκοοι Πακιστάν που στερούντο νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές για απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων, στερούμενων νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Όπως προέκυψε, σε κατάστημα-βιοτεχνία επιδιόρθωσης ενδυμάτων (φασόν) στο Περιστέρι, ο ιδιοκτήτης αυτής, που απουσίαζε από το χώρο, κατά την διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, απασχολούσε μεταξύ άλλων και 8 από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούντο παντελώς άδειας παραμονής και εργασίας, ενώ την βιοτεχνία λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ένας εκ των συλληφθέντων. Ενημερώθηκαν το Σ.Δ.Ο.Ε., το Ι.Κ.Α., οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων, της δικής τους αρμοδιότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα