Συναγερμός σε Ρώμη και Μαδρίτη για την επίθεση των αγορών

O πρόεδρος της Φιλανδίας Γίρκι Κατάινεν περιέγραψε την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη ως πολύ επικίνδυνη.

«Τα Ιταλικά και τα Ισπανικά ομόλογα (οι αποδόσεις) ανέβηκαν σε ιστορικά υψηλά. Αυτό είναι γεγονός πολύ τρομακτικό» είπε ο....
Κατάινεν σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο YLE.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση» πρόσθεσε.

Χθες οι αποδόσεις των Ιταλικών και Ισπανικών ομολόγων σημείωσαν νέο υψηλό 14 ετών, ξεπερνώντας την «επικίνδυνη» ζώνη του 6%, αφού έφτασαν στο 6,27% και 6,47% αντίστοιχα. Αυτή η άνοδος δείχνει ότι η ανησυχία στους επενδυτές
δεν έχει υποχωρήσει , με χώρες όπως η Ιταλία να βρίσκονται υπό πίεση.

Μάλιστα οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων της Ιταλίας έφτασαν κάποια στιγμή χθες αυτές των Ισπανικών , ένδειξη για το πώς αντιμετωπίζουν πλέον την τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης οι επενδυτές. Σήμερα μάλιστα αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι , ενώ ο υπουργός Οικονομίας Τζ. Τρεμόντι θα έχει συναντήσεις στην Ευρωζώνη, με κυριότερη αυτή με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπετέρο που προκήρυξε εκλογές για τις 20 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στην Ισπανία για συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Γερμανία, στην Ιταλία και στην Γαλλία.

Χθες η Κομισιόν τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο "πάνω στο τραπέζι" για την παροχή δανείων στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Κύπρο.

"Ζήτημα μιας διάσωσης δεν βρίσκεται ασφαλώς στο τραπέζι, δεν είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί", δήλωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Σαντάλ Χιουζ ερωτηθείσα σχετικά με την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αργά χθες το βράδυ το ευρώ υποχωρούσε κατά 2,62% έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,0872 φράγκο/ευρώ

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα