Συμβούλιο οπερέτα

Αυτή η παράσταση που δόθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ», είχε ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία.
Κατ αρχή φάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μοναδικό». Υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στελέχη -κάτι σαν κλωνοποίηση περίπου-, που ενώ συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις και λήψεις αποφάσεων οδυνηρών για τη Χώρα και τους.....
πολίτες της, μιλώντας σαν μέλη του κόμματος λένε και προβάλλουν θέσεις τελείως
διαφορετικές.
Έτσι κατ αυτούς το μαύρο γίνεται άσπρο, το καταστροφικό ωφέλιμο, το ανήθικο γίνεται ηθικό κ.ο.κ.
Με λίγα λόγια συμπεριφέρονται σαν να ζούνε σε άλλο κόσμο, σαν να βλέπουν τα πράγματα όχι σαν συμμετέχοντες, αλλά σαν από απόσταση.
Ξεκινώντας από τον κύριο Λοβέρδο, τον άνθρωπο που διέλυσε και διαλύει το σύστημα υγείας, περηφανευόμενος ότι πέτυχε μείωση των δαπανών στην παροχή φαρμάκων, όταν έχει καταργήσει εκατοντάδες φάρμακα από τη συνταγογράφηση, όταν έχει στερήσει το δικαίωμα στην υγεία των ανθρώπων που επί σειρά ετών πλήρωναν την υποχρεωτική τους συμμετοχή για να έχουν περίθαλψη, έρχεται ο παραπάνω κύριος μαζί με τον ομόσταυλό του υπουργό εργασίας, γέννημα του πράσινου συνδικαλιστικού σωλήνα και θρέμα του καθοδικού σωλήνα των τηλεοράσεων που άλλα έλεγε σαν συνδικαλιστής προσκολλημένος στο κόμμα της τότε αντιπολίτευσης και άλλα πράτων σαν εφαρμοστής αυτών που έλεγε σαν κυβέρνηση, καταργώντας και αλλοτριώνοντας τις περιουσίες των ταμείων που είχαν δημιουργήσει με ΔΙΚΑ τους χρήματα οι εργαζόμενοι και όχι με τη συμμετοχή ή συμβολή των κρατικών δαπανών, με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ξανά και ξανά, για να ευοδωθεί η προσπάθειά τους να συρρικνωθεί στο ελάχιστο το πληθυσμιακό δυναμικό τόσο των συνταξιούχων αφού θα πεθαίνουν ευκολότερα, αλλά και των εργαζομένων αφού δεν θα βρίσκουν εργασία και θα αναγκάζονται είτε στον εκπατρισμό είτε στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Παρ όλα αυτά ο Λοβέρδος δήλωσε «αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», ότι «είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε τις εκλογές, αρκεί να προχωρήσουμε με συνέπεια και θάρρος, όπως κάναμε και τους προηγούμενους 26 μήνες».
Βλέπεις χρειαζότανε μεγάλη συνέπεια και πολύ θάρρος (θράσος) για να εξαθλιώσεις ένα ολόκληρο λαό μέσα σε είκοσι έξη μήνες.
Επίσης δήλωσε ότι «πρέπει να επανακτήσουμε το καλό ΠΑΣΟΚ»
Άρα δηλώνει σαφέστατα ότι το παρόν ΠΑΣΟΚ είναι το κακό ΠΑΣΟΚ και πρέπει να επανακτήσουμε δηλαδή να πάρουμε πίσω (και από ποιους;;) το καλό ΠΑΣΟΚ;
Περισσότερο ειλικρινής αλλά και αυτός στο ίδιο μοτίβο ο Χρυσοχοΐδης, είπε ότι «εξαιτίας και δικών μας πολιτικών καταστράφηκαν η εργασία και η παραγωγή ωστόσο αναφερόμενος στην γενική πολιτική αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΣΟΚ και κάνοντας λόγο για ύφεση, ανεργία και διπλασιασμό των φτωχών είπε ότι η πολιτική μας δεν φέρνει αποτελέσματα.
Επιπλέον ο Χρυσοχοϊδης είπε ότι «ουδείς δικαιούται να απεμπολήσει κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 ετών». Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι κανείς δεν απεμπόλησε τις κ
Keywords
Τυχαία Θέματα