Συμφώνησαν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων με την Τρόικα;

Eνώ το ΔΝΤ και η ΕΕ απειλούν ευθέως πως η 5η δόση δε θα δοθεί στην Ελλάδα και δημοσιεύματα προβλέπουν ακόμη και την πτώχευση της χώρας τις επόμενες εβδομάδες, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων συμπεριφέρονται σα να γνωρίζουν πως τίποτα κακό δε θα συμβεί ή τουλάχιστον σα να περιμένουν την έκβαση κάποιων εξελίξεων μέχρι να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να....
πουλούν ελληνικά ομόλογα ή
όχι.

Μπορεί αυτό που περιμένουν να είναι η τελική έκθεση του ΔΝΤ αλλά με πληθώρα δημοσιευμάτων να αναφέρουν πως αυτή δεν αναμένεται να είναι θετική, μία τυπική αντίδραση των αγορών θα ήταν να προκαλέσουν νέα μεγάλη πτώση των ελληνικών ομολόγων και εκτίναξη των επιτοκίων τους. Και όμως εδώ και μία εβδομάδα κάνουν το αντίθετο.

Σε παλαιότερη αποκλειστική ενημέρωση από το XrimaNews.gr είχε σημειωθεί πως μία σειρά στοιχείων έδειχναν πως η Ελλάδα ήταν πολύ πιθανό να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων υπό τη διαιτησία της Τρόικας ώστε από τη μία να σταματήσουν να πουλούν ελληνικά ομόλογα αίροντας τις πιέσεις και βοηθώντας στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων τους και από την άλλη μάλιστα αγοράζοντας μερικά ομόλογα που λήγουν για να τα αντικαταστήσουν με νέα μέχρι να λήξει το πρόγραμμα το 2014. Λίγες ημέρες αργότερα το Reuters δημοσίευσε παρόμοιο ρεπορτάζ σημειώνοντας πως η συζήτηση γίνεται ώστε η συμφωνία να γίνει με τρόπο που δε θα προκαλέσει ενεργοποίηση της ρήτρας πληρωμής ασφαλίστρων από τα ελληνικά CDS, δηλαδή τα ασφάλιστρα των ελληνικών ομολόγων.

Με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να έχουν σταματήσει, πλέον, την πώληση τους εδώ και μία εβδομάδα και με τα επιτόκια του 10ετούς να καταγράφουν πτώση, είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως οι συζητήσεις μεταξύ ιδιωτών και Τρόικας λαμβάνουν χώρα μυστικά. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας πως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κύριος Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα δε λάβει την 5η δόση θα πτωχεύσει και πως απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από την προγραμματισμένη εκταμίευση της, τότε γίνεται πιθανότερο το σενάριο να έχει ήδη κλείσει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ή τουλάχιστον μία τέτοια εξέλιξη να είναι πολύ κοντά.

XrimaNews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα