Στην Ίμβρο ο Μπουτάρης τον Δεκαπενταύγουστο

Στην Ίμβρο θα μεταβεί το τριήμερο, από Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Αυγούστου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ιεροσύνης και την εικοσαετία της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.
Κατά τη διάρκεια των ...
σεμνών εκδηλώσεων προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου ο οποίος επέλεξε τον τόπο της γέννησης του για να γιορτάσει τις δύο
αυτές επετείους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα συναντηθεί εθιμοτυπικά με τον Μητροπολίτη της Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, καθώς επίσης με τον δήμαρχο και τον έπαρχο της Ίμβρου. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τα μέλη του Συλλόγου της Ιμβριακής Ένωσης, ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί το σύνολο των ελληνικών χωριών του νησιού, στα οποία επιστρέφουν παραδοσιακά τον Δεκαπενταύγουστο οι Έλληνες από κάθε γωνιά της γης.
Τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη θα συνοδεύουν στο ταξίδι του στελέχη της Αγιορειτικής Εστίας. Όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσημη επίσκεψη του δημάρχου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του κ. Βαρθλομαίου θα εγκαινιαστεί στους Άγιους Θεοδώρους της Ίμβρου, εικαστική έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Doug Patterson με έργα του, εμπνευσμένα από το Άγιον Όρος.

http://voria.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα