Στην Αθήνα σήμερα η Τρόικα

Μία ημέρα νωρίτερα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο καταφθάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, προκειμένου να αρχίζουν διαδικασίες για την εκταμίευση της....
έκτης δόσης του δανείου.

Τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα περάσουν από «κόσκινο» την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και στη συνέχεια θα ενημερώσουν αναλόγως τους προϊσταμένους τους.

Οι ελεγκτές της τρόικα αναμένεται να εστιάσουν τις έρευνες στην πορεία του προϋπολογισμού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες του 2011, η μαύρη τρύπα έχει φθάσει στα 4,5 δισ.Ευρώ.

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών θα βρεθεί και η πορεία εκτέλεσης του Εφαρμοστικού νόμου με τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, καθώς και όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι έλεγχοι αναμένονται ιδιαιτέρως αυστηροί, καθώς στην ουσία η 6η δόση αποτελεί την 1η δόση του νέου πακέτου που δέχεται η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα μείνουν την Αθήνα μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όταν θα έρθουν οι επικεφαλής τους Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματίας Μορς (Ε.Ε.).

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα