Στην Αθήνα ο Καναδός πρωθυπουργός

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ. Θα συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ παρουσία των δύο ηγετών θα υπογραφεί η συμφωνία Youth Mobility από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα και Οικονομικών του Καναδά, Τζίμ Φλάχερτι.

Την Κυριακή ο
πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μαζί με τον...
Καναδό ομόλογό του θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί ο κ. Χάρπερ επισκέφθηκε την ελληνική Βουλή και συναντήθηκε με τον κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά να υποδέχεται τον ηγέτη του Καναδά και τους συνεργάτες του, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλές, αλλά θα καταβάλλουμε προσπάθεια να γίνουν καλύτερες», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην Αθήνα, τονίζοντας πως ο Καναδάς έχει 250 χιλιάδες Έλληνες, από τους οποίους δύο βρίσκονται σήμερα μαζί του και είναι ο υπουργός Τόνι Κλέμεντ και ο βουλευτής Κώστας Μενεγάκης.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο Καναδός πρωθυπουργός σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος επέδωσε στον Καναδό πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο του Περικλέους, σύμβολο της εποχής της Δημοκρατίας και του χρυσού αιώνα των Αθηνών.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα