Στέφανος Τζουμάκας: «Πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους»

«Το μνημόνιο απέτυχε, θα καταστρέψουν ένα μέρος του εθνικού πλούτου και τα χρήματα δεν θα μαζευτούν. Θα πουλήσουν εθνική περιουσία για το τίποτα».
Επικριτικό με την πολιτική Βενιζέλου είναι το ιστορικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επί χρόνια υπουργός. Θεωρεί πως υπάρχουν λάθη τόσο στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κα Διαμαντοπούλου, όσο και.....
στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ Βενιζέλος.


Ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στο Briefing News, τονίζει πως «το χρέος είναι μεγάλο, και θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση». Σημειώνει πως «πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος του χρέους ως επαχθές, να γίνει έλεγχος από πού προήλθε και να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την υπόθεση αυτή».


Ο Στέφανος Τζουμάκας ασκεί δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Δεν ήθελαν να ακούσουν τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση και έγινε. Όλα αυτά τα ξέρουν στο διευθυντήριο των Βρυξελών. Θέλουν να πάρουν ένα μέρος του εθνικού πλούτου. Αυτοί που έλεγαν ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, το έβαλαν στην τσέπη τους. Τώρα ξεχάστηκε, δεν μιλάει κανείς για αυτό το θέμα».

Ο Στέφανος Τζουμάκας που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και υπεύθυνος για την σύνταξη του προγράμματος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, μίλησε για την προσπάθεια που κάνει η σημερινή υπουργός. «Είναι μια πολιτική επιλογή με την οποία δεν συμφωνούν όλοι. Έπρεπε να βρει μια νομοθετική λύση να μην καταργηθεί το άσυλο. Νόμος υπήρχε, αλλά οι πρυτάνεις δεν το υλοποιούσαν».

Επιπρόσθετα ο πρώην υπουργός θεωρεί πως η κατάργηση της ακαδημαϊκής μονάδας και η επιστροφή στην παραδοσιακή σχολή είναι οπισθοδρόμηση. «Αυτό είναι πρωτοφανές, είναι για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες η κατάργηση του τμήματος. Όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν τμήματα».

Ο Στέφανος Τζουμάκας θεωρεί πως κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι εφικτή, αν και πολλοί είναι αυτοί που την επιζητούν. Καυστικός για ορισμένα στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας που επιζητούν διακαώς κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Υπάρχουν ωστόσο αχυράνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που το θέλουν που προωθούν το σενάριο».


http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα