Σόιμπλε: Συζητήσαμε ανοιχτά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ! ! !

«Πολύ ανοιχτή» συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση για το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ παραδέχτηκε πως έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Β. Σόιμπλε. Από τη Φλωρεντία, όπου βρισκόταν χθες, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι τη συζήτηση αυτή την είχε κάνει με Ελληνα υπουργό Οικονομικών (υπονοώντας τον κ. Ευ. Βενιζέλο),
αλλά οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι.....
η χώρα έχει αποφασίσει 100% να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Από το υπουργείο Οικονομικών σχολίαζαν σχετικά με τις δηλώσεις αυτές πως δεν είναι μυστικό ότι αυτή είναι μια πάγια θέση του κ. Σόιμπλε, αλλά η ελληνική πλευρά εξέφραζε πάντοτε ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα, υπενθύμιζαν τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου, αμέσως μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη συνάντηση των Καννών, όπου είχε τεθεί ανοιχτά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ. Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ήταν λάθος απόφαση της Ελλάδας να ενταχθεί στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά «το ήθελαν» συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε. Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε ότι «έχουμε δείξει αρκετή αλληλεγγύη» και ότι «όλοι γνωρίζουν πως τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας προέρχονται από το εσωτερικό της».

kathimerini.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα