Σόιμπλε: Περιμένουμε από την Ελλάδα προτάσεις για ανάπτυξη

Προτάσεις από την Ελλάδα που θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη είναι έτοιμη να εξετάσει η Γερμανία , λέει τώρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόκειται για επιπρόσθετα μέτρα για να βοηθηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα είπε , αλλά συμπλήρωσε ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Η παρε΄μβαση
που....
έγινε νμέσω νέας συνέντευξης αποτελεί εκ των πραγμάτων μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση της πίεσης που ασκείται στην Ελλάδα ενόψει και της προσπάθειας να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, ανέφερε:«Αν οι Έλληνες έχουν κάποια ιδέα για το τί θα μπορούσαμε να κάνουμε, επιπροσθέτως, για να προωθήσουμε την ανάπτυξη, μπορούμε να το συζητήσουμε και να το σκεφτούμε. Όμως σε τελική ανάλυση (το θέμα είναι) να ξανακάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική, να επιτρέψουμε στην οικονομία να αναπτυχθεί και να ανοίξουμε το δρόμο για να ξαναβγεί η χώρα στις διεθνείς αγορές».«Γι’ αυτό απαιτείται να γίνουν οι συμφωνημένες, θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά η χώρα δεν θα έχει προοπτικές», προειδοποίησε ο κ. Σόιμπλε.

Νωρίτερα είχε επισημάνει:«Καταλαβαίνω καλά τους Έλληνες (…) υποφέρουν πολύ. Δεν υπάρχει άνετος δρόμος για την Ελλάδα», είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει τώρα αν έχει τη δύναμη να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πλειοψηφίες για κάτι τέτοιο. Ελπίζω μόνο οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα να λογικευτούν σύντομα».

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα