ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Είναι πλέον εξακριβωμένο και βεβαιωμένο πως όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συνειδητά οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη πτώχευση και τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο όρος «συνειδητά» είναι πολύ βαριά έκφραση για πολιτικούς της χώρας γιατί παραπέμπει αυτόματα στο....
ατιμωτικότερο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας κατά των συμφερόντων της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Πως όμως αλλιώς, μπορεί να ερμηνευτεί η πολιτική
του αλόγιστου, άκρατου δανεισμού από τρίτους, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, προς εκπλήρωση των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων, που εκτίναξε σε απίστευτα ύψη, το δημόσιο χρέος, με την ταυτόχρονη εφαρμογή μιας άθλιας πολιτικής αποβιομηχάνισης της Ελλάδος από μεγάλες παραγωγικές μονάδες του παρελθόντος ( Πίτσος, Ιζόλα, Πειραϊκή – Πατραϊκή κ.α ).

Αυτή η πολιτική είναι, λοιπόν, που οδήγησε σε λουκέτο πλήθος βιοτεχνιών που παρήγαγαν τα πάντα, κυρίως στην Β. Ελλάδα και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας της Ελληνικής γης που κάλυπτε πρώτες ανάγκες διαβίωσης των Ελλήνων με παράλληλη μεγάλη εξαγωγή αυτών των προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

Πως αλλιώς λέγεται η πολιτική της διόγκωσης του δημόσιου τομέα με υπεράριθμους υπαλλήλους και η ταυτόχρονη τεράστια αύξηση των δημοσίων δαπανών.

Πως μπορεί να λέγεται η απεμπόληση της δραστηριοποίησης μεγάλων ξένων παραγωγικών μονάδων που ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα (Pirelli, Good year, Nissan κ.α. ) όταν ο Ελληνικός κρατισμός το απαγόρευσε, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σήμερα, μετά την ψήφιση του επαχθούς μνημονίου και της αναμονής ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εξαθλιώνει περαιτέρω τον Ελληνικό λαό και τον οδηγεί στα πρόθυρα της κοινωνικής αυτοκτονίας, η Κυβέρνηση προχωρά σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές μας και τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Τρανταχτό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διέθεσε άλλο ένα 10% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom με τιμή 1/3 της τελευταίας μετοχοποίησης του 2008. Αποτέλεσμα, το Ελληνικό δημόσιο να έχει πλέον μόνο το 10% του ΟΤΕ, οργανισμού στρατηγικής σημασίας, και η D.T. το 40%. Το τίμημα αυτής της μετοχοποίησης υπήρξε εξευτελιστικό. Το Ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 400 εκατομμύρια ευρώ, που καλύπτουν μόνο οκτώ μήνες από την ετήσια επιδότηση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού ταμείου των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και όλων των ιδιόκτητων λιγνιτωρυχείων ενώ η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα ολοκληρωθεί με το ξεπούλημα του οργανισμού προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), των κρατικών λαχείων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του οργανισμού διεξαγωγής ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), το Ελληνικό, των αυτοκινητόδρομων Ελλάδος κ.λ.π.

Μετά από όλα αυτά, είναι κοινή πεποίθη
Keywords
Τυχαία Θέματα